Исканият от ЦСКА Борис Галчев все още не може да се счита за 100-процентово ново попълнение на армейците. Това стана ясно на днешната пресконференция дадена от ръководството на Пирин Благоевград в София.

На брифинга старши треньорът Стефан Грозданов заяви, че капитанът на благоевградския тим все още е футболист на орлетата, тъй като има условия, които от Българска армия трябва да изпълнят, преди да се сдобият с правата на състезателя.

От този трансфер и от това дали защитникът на Левски Живко Миланов ще бъде продаден в чужбина зависи и трансферната политика на Пирин.

„Ако Борис Галчев напусне и Стефан Станчев заеме мястото на Миланов в Левски, ще привлечем футболисти на техните позиции. Няма да взимам футболисти на килограм и после да се чудя къде да им търся място на терена”, заяви Стефан Грозданов.

В разговор с директора и треньор на Левски Георги Иванов е станало дума и за евентуалното преминаване под наем в благоевградския тим на Боян Табаков. Той може да запълни празнината, оставена от Даниел Пеев.

„До няколко дни ще стане ясно и кои футболисти ще бъдат освободени от Пирин. Всики футболисти са млади и преспективни с бъдеще. Има двама-трима, с който може да се разделим, но това ще стане на първата тренировка за годината в понеделник”, добави Грозданов.

Старши треньорът на орлетата заяви, че на този етап все още не може да каже какви са целите пред отбора, тъй като все още не му е ясна ситуацията в тима и няма смисъл от изхвърляне със силни приказки за място в турнирите на УЕФА. „Искам всички да се съобразяват с Пирин”, заяви Стефан Грозданов.