Старши треньорът на Славия Емил Велев бе много доволен от успеха над ЦСКА с 1:0. Според него „белите” са могли да победят и с повече и заслужено са спечелили трите точки.

„Заслужена победа за нашия отбор, знаехме как ще играе ЦСКА, бяхме ги разучили. Победата можеше да бъде по-изразителна, но се радвам и на 1:0”, заяви Велев.

„Правят се пропуски, зарядът беше много голям, радвам се, че момчетата изиграха мача на много високи обороти и заслужено победихме. За победа се дават три точки, ние взехме максималното. Заслужено победихме”, допълни специалистът.

„Започнахме мача много добре според мен, до отбелязването на гола задържахме повече топката, отбелязахме страхотен гол. До края на полувремето се върнахме леко в отбрана, но на полувремето направихме някои корекции и заиграхме както трябваше. Мачът можеше да свърши и 4:2 за нас примерно, имаше положения както за нас, така и за ЦСКА”.

„Най-много се радвам за публиката на Славия, която трябва да се върна на терена и да гледа своите любимци. В Славия има много добри футболисти и прекрасна база и оттук ще излязат много футболисти, които достойно ще представят националните отбори”.

Относно играта на ЦСКА, Велев коментира: „До голяма степен знаехме как ще подходят към мача. Всички гледахме този мач (с Бешикташ), изразходваха много енергия. Но това не омаловажава победата на Славия. Аз в никакъв случай не мога да влизам в спор с тези хора, гледам да си върша работата. Много ми е хубаво тук, искам отборът да продължава да побеждава, това е основното и главното във футбола”.

„Аз мисля, че момента започват да разбират за какво става въпрос, имаше една промяна в мисленото и в това, какво искаме да постигнем. Аз им казах, че искам да гледам само нагоре и напред. Първенството е много тежко, има още 23 мача, непрекъснато ще се борим да побеждаваме”, допълни Велев.