Славия спря ужасяващата си серия от 16 поредни загуби от ЦСКА и победи "армейците" с 1:0 на стадиона в Овча Купел, в мач от седми кръг на "А" група..

В първите 20 минути на мача футболистите на Славия взеха инициативата и създадоха няколко добри атаки, които обаче не бяха завършени с точен удар в рамката. В 15-ата минута полузащитникът Даниел Пеев с хубав удар от около 30 метра изненада вратаря Здравко Чавдаров и топката падна точно под гредата.

След гола армейците опитаха да върнат гола, но нападателите им Платини и Шеридън, както и атакуващите им полузащитници не успяха да затруднят младия вратар на Славия Стефано Кунчев.

Четири минути преди края преди полувремето Кунчев беше неубедителен под рамката, но за щастие на феновете на Славия реферът маркира нарушение на Мишел Платини на голлинията.

През второто полувреме добрият футбол отстъпи място на единоборствата и нарушенията, а единственото по-добро голово положение беше за тима на Славия.

В 59-ата минута голмайсторът за Славия проби по дясното крило и върна топката на ъгъла на малкото наказателно поле, където обаче Галин Иванов се забави прекалено и топката беше блокирана от играч на ЦСКА със задната част на крака.

В 71-ата минута феновете на ЦСКА започнаха да чупят седалките в сектор В и започнаха да хвърлят отломките по Виктор Дениран, но не стана ясно дали той е провокирал публиката или не. Мачът беше спрян за 2-3 минути, а капитанът Тодор Янчев успокои феновете и почисти терена, за да продължи срещата.

В 85-ата минута Лукас Трекаричи пропусна най-доброто положение за ЦСКА. При контраатака Маркиньос подаде по десния фланг на аржентинеца, който навлезе и стреля по диагонала, но топката излезе в ату.

В ответната ситуация голова възможност се откри пред Илия Илиев, който от 10 метра стреля на сантиметри. Атаката беше на Галин Иванов по дясното крило, чудесно върнал към Илиев.

В последната минута на мача Илия Илиев създаде страхотна възможност за Иван Цачев, който изскочи сам срещу вратаря Чавдаров, но непохватното му овладяване на топката улесни стража.

Славия записа пета победа от началото на първенството и събра 15 точки, като с този актив се изравни с лидерите в първенството Черноморец и Левскси. Това е първа победа за белите над този съперник от осем години насам. ЦСКА остава на 9-о място с 8 точки.