„Защо изобщо днес Арбитражната комисия се събра?” – попита пред Гонг членът на Управителния съвет на ЦСКА Емил Костадинов. Той изрази позицията на „армейците” във връзка с днешното решение на Арбитража по повод искането от страна на ЦСКА да бъдат прекратени договорите за преотстъпване на тримата футболисти Стойко Сакалиев, Иван Иванов и Александър Бранеков.

„Като чух доводите за днешното им бързо решение, се чудя за какво изобщо се събираха. Една безсмислена сбирка. Явно членовете на тази комисия имат предостатъчно свободно време и се чудят какво да го правят. Няма да оставим нещата по средата. Още през зимния трансферен прозорец, ще си търсим наново правата и ще подадем нова молба за разтрогване договорите на тримата играчи.”

Костадинов изрази учудването си, защо комисията не признава текстовете в тези договори. „Явно те работят по някаква друга система. Като има друг път проблем между треньор и клуб, той веднага бива разрешаван. Но съвсем не стоят така нещата когато има проблем между два клуба или между клуб и състезател – проблемите не се разрешават. Трябва в съгласие с разпоредбите на България да се променят и правилата в тази комисия.”

Емил Костадинов потвърди, че ЦСКА би отишъл и до Граждански съд, ако се наложи.”Колкото до факта, че при подписан договор от страна на Локомотив Пд не си спазиха договорките и си правят каквото поискат, това красноречиво говори за морала на някои хора там”.