Собственикът на Чавдар Етрополе и депутат Емил Димитров коментира пред Гонг днешния жребий, който противопостави втородивизионния клуб срещу ЦСКА. Димитров бе в основата на проекта „ЦСКА-Възраждане“, с който се целеше помощ за ЦСКА и изкупуване на акциите от Титан.

„Жребий като жребий. Винаги има шанс, но е много трудно. В Етрополе 90% са собствени юноши от академията. Това е много хубав жребий за града“, коментира жребия Димитров.

Той разказа и подробности за моментното състояние на проекта „ЦСКА-Възраждане“ и ситуацията около ключовия инвеститор „Газпром“, за който се заговори, че ще стане спонсор на ЦСКА именно в периода, в който „Възраждане“ преговаряше за акциите на клуба.

„ЦСКА-Възраждане беше един вид бърза помощ. Идваше като линейка. Не бих дал изказване в тази посока, защото толкова много ни оплюха тогава. То не беше, че искаме да вземем парите на „Газпром“, то не беше друго. Една чиста идея се опитаха да я превърнат в нещо комерсиално дори за фирмите, които излязоха с имената си беше неприятно и понесоха негативи. Линейката винаги трябва да е готова, защото в ЦСКА нещата трябва да се оправят. Въпросът не е към нас, а към тези, които обещаха, че на 1 ноември ще е чисто, после на 15 ноември, сега чувам за следващата година. Въпросът не е към нас. Не чакайте от мен да кажа нещо лошо за ЦСКА. Положителна промяна е връщане на фигури от миналото на работа в клуба, само да не е евтин PR ход. За „Газпром“ не е мое обещание. Не бих могъл да кажа, дали ако Възраждане беше влязъл в клуба щеше да е сигурно идването, но щеше да е много по-вероятно. Имахме идея и бяхме осигурили минимум средства за текущата издръжка на клуба. Тогава заявихме, че ако дойде „Газпром“ ставаме изключително стабилен клуб“, каза Димитров.

Той изрази и своето мнение за това защо Газпром не е влязъл в ЦСКА при настоящата ситуация в клуба. „Още тогава казах нещо, в което съм сигурен без да съм го чувал от някъде. Голяма компания като „Газпром“ и всички световни концерни никога не влизат там където има неплатени данъци, скандали, никой няма да седне в ложата, където да викат „Вън“ дори да не е предназначено за него. Само в този аспект съм го коментирал и съм убеден в това и към днешна дата“, допълни Димитров.

Депутатът не пожела да коментира действията на публиката на ЦСКА, която в последните два мача скандира против премиера Бойко Борисов. „Не бих искал да коментирам действията и възгласите на феновете. Всеки човек има право на собствено мнение“, завърши Димитров.