Наставникът на Литекс Ангел Червенков се колебае само за един пост за днешната контрола с Партизан. Първият мач на „оранжевите” на турска земя е от 15 часа на хотелски комплекс „Глория Верде” в Белек.

Въпросителната пред специалиста е кой да партнира на бразилеца Сандриньо като опорен полузащитник – опитния Небойша Йеленкович или юношата на клуба Георги Миланов. От началото на зимната подготовка треньорът на Литекс преквалифицира таланта, прибирайки го в малко по-задни позиции в халфовата линия.

На вратата срещу сръбския гранд ще започне Урош Голубович. В центъра на защитата ще действат Пламен Николов и Ивайло Петков. Отдясно на отбраната ще започне Радостин Кишишев, а отляво Петър Занев.

Капитанът на Литекс Ивелин Попов, ще действа зад изтегления в предни позиции Светльо Тодоров. Бразилците Том и Дока пък ще атакуват по крилата – съответно отдясно и отляво.

В хода на мача Ангел Червенков ще пусне в игра и останалите си футболисти. Радостната вест за треньора е, че всички са здрави и ще може да разчита на всеки един от тях. През второто полувреме дебют за Литекс ще направи и единственото ново попълнение на „оранжевите” за новата година – вратарят Родриго Галато. Бразилецът е под наем на ловчанлии от Атлетико Паранензе за срок от една година.

Съставът на Литекс за контролата с Партизан:
Урош Голубович – Радостин Кишишев, Пламен Николов, Ивайло Петков, Петър Занев – Сандриньо, Небойша Йеленкович (Георги Миланов) – Том, Ивелин Попов, Дока – Светльо Тодоров.