Четирима запалянковци бяха задържани от столичната полиция след срещата между отборите на Славия и ЦСКА, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двама от тях са осъдени от Софийския районен съд за извършените нарушения. Двубоят между тимовете беше на 24 април на стадион „Славия” в „Овча Купел”.

По време на мача са констатирани няколко нарушения, извършени от привърженици на отбора домакин. Хулиганите хвърляли по посока на игрището различни предмети, сред които и бутилка с минерална вода, която ударила служител на СДВР. Друг фен на Славия отправил обидни думи и закани към полицай от Шесто РУМВР.

Във връзка с установените нарушения, след края на футболната среща в Шесто РУМВР са задържани четирима запалянковци. На трима са съставени актове на основание чл.21 от Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

В заседание на Софийския районен съд един от тях е осъден на глоба от 200 лева, а друг – на глоба от 300 лева и забрана да посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година.