ЦСКА победи Славия с 3:1 и записа изключително успешна седмица, след като в сряда се наложи и над лидера в първенството Литекс. „Белите” пък загубиха за първи път от 19-я кръг насам, когато бяха надиграни от другия столичен гранд Левски.

ЦСКА категорично надигра съперника си, особено през първото полувреме, когато момчетата на Адалберт Зафиров имаха достатъчно положения да поведат и с повече. Славия се поокопити чак след почивката, но след като вече бе допуснал три гола във вратата си. С успеха „армейците” събраха 54 точки и поне за 24 часа излязоха на второ място във временното класиране. Поражението пък допълнително ще върне назад Славия и желанията на тима да играе в Европа.

ЦСКА поведе на стадиона в „Овча купел” в 26-та минута, след точно изпълнена дузпа от Елиот Гранден. Самият Гранден бе дръпнат от Александър Томаш и Христо Ристосков показа своите критерии, показвайки бялата точка. При единственото по-сериозно положение за домакините през първото полувреме Жуниньо размина Апостол Попов отляво, навлезе в наказателното поле, но вместо да завърши сам, реши да подава успоредно на вратата към Тодор Колев, който обаче бе на скорост и топката остана зад него.

На почивката Велислав Вуцов направи две офанзивни смени, пускайки в игра Галин Иванов и Николай Вълев. Малко след това Йордан Петков пропусна да изравни, като стреля опасно с глава, но ударът му мина на метър покрай страничната греда.

Решителна се оказа смяната на Румен Трифонов със Спас Делев в 52-та минута. Само минутка по-късно бързоногият футболист покачи на 2:0. Делев стреля от границата на пеналта, топката рикошира в Стив Ренет и заблуди Мболи, за да влезе във вратата му.

В 67-та минута резултатът вече бе класически, след като Гранден навлезе от дясно в наказателното поле, пусна успоредно на гол линията, и връхлитащият Янчев заби топката в мрежата от четири-пет метра.

Единственият гол за Славия реализира Павле Попара в 69-та минута. От втори идентичен опит в рамките на пет минути, от пряк свободен удар на 27-28 метра диагонално от вратата, Попара стреля, а Караджов отново не бе в най-добрата позиция, и му се наложи да вади после топката от вратата си. До края на двубоя „белите” търсеха още попадения, които да им донесат поне точка, но опитите им бяха твърде неточни и плахи.

До края на шампионата остават три кръга, като ЦСКА играе с Локомотив Сф и Черно море у дома и гостува на Черноморец. Славия гостува на Черноморец и Берое, и приема Локомотив Пд.