Старши треньорът на Левски Ратко Достанич заяви, че въпреки продажбата на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Зе Соарес и Юсеф Рабех отборът няма да промени целите си и ще гони както шампионската титла, така и Купата на страната. Спецът заяви, че „сините” ще търсят победата срещу вечния съперник ЦСКА в неделното дерби.

„И четиримата бяха предвидени да играят утре в мача. Има политика на клуба, която предприемаме. Ние двамата, с Георги Иванов, поемаме отговорността за това, което се случва. Искаме да имаме нов Левски догодина, но затова е нужно да се предприемат мерки”, коментира на специална пресконференция Достанич.

Наставникът призна, че футболът е и бизнес и никой в клуба не може да пречи на футболистите да гонят своята кариера и да изкарват повече пари. „Ние знаехме на 5-та минута какво се случва в клуба. И затова и двамата поемаме отговорност и за продажбата. Защото футболът е и бизнес”, коментира спецът.

Достанич напълно отрече да има разногласия между него и ръководството на клуба относно провеждането на крупния трансфер: „Нали не мислите, че сега трябва да подам оставка? Не. Искаме да имаме по-силен Левски. Това е просто бизнес. Като продадем тези играчи, ще вземе нови. Надяваме се на по-добър тим. За следващия сезон със сигурност ще имаме по-силен отбор. Напълно съм съгласен с политиката на тима. Ако има някой недоволен от работата ми, може да ми поиска оставката. Ние знаехме на 5-та минута какво се случва в клуба. И затова и двамата поемаме отговорност и за продажбата.”

Наставникът на Левски говори спокойно и за утрешното дерби с ЦСКА. „Имаме 25 футболисти, а нашите цели пак ще ги следваме. Имаме достатъчно време, за да направим отбор, който да може да спечели всеки един мач за напред. За нас е важно всеки един футболист да дава максимума от възможности си. Двама-трима млади играчи показаха качествата си в Европа и им е нужна подкрепа занапред. Първо мислим как Левски да спечели срещу ЦСКА. Готвим отбор, който да спечели утрешния мач. Всеки, който влезе, ще даде максимума, за да спечели този мач.”