Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев заяви след загубата от Олимпиакос, че това е един черен ден за отбора.

„Нормално е всички да са разочаровани след такава загуба. Оставете следващия мач, това което показахме днес изобщо не отговаря на това, което направихме в подготовката. Просто днес нищо не се получаваше, бяхме много несигурни от защитата до нападението, просто резултатът показва всичко. Това беше един черен ден за нас, и за мен като треньор. Малко подобни дни съм имал. Не знам да се скрия ли какво от нашата публика. Много е разочароващо”, коментира Дочев.

„Вкараха ни гол от стандартно положение, не бяхме концентрирани, след първия гол ставахме все по=несигурни и от там започнаха първите недоволства от публиката. Загубихме линията и най-разочароващо беше, че имахме мотивация в съблекалнята, а след почивката ни вкараха бърз гол и това психически ни сломи. Всички голове бяха плод на наши грешки. Те ни хванаха на контра, почти един на един, без подсигуряване.

Колкото и нелогично да звучи, по-добре днес да ни ударят шамар в лицето и да покажем, че сме силни психически и имаме характер, за да се вдигнем и да продължим”, сподели специалистът.

„Искам да се концентрирам само върху отбора. След 20-та минута, като ни вкараха гола, много рано започнаха освиркванията и това мисля, че се отрази на играта. Аз вярвам в моята работа и това, което съм направил досега с отбора”, добави наставникът на „армейците”.

„Моята задача е отборът, който сега е на земята и се срина, в следващите 5 дни да го вдигнем. Това е моята задача. Това не е отборът на ЦСКА. Гранден има проблеми в коляното от вчера, Саидходжа и Митко Илиев също имат проблеми. Съперникът беше добре организиран. И ние ги поканихме на практика да ни вкарат голове, разочарован съм, но аз ще съм последният, който ще започне да се съмнява. Ние имаме нужда от нападател, днес си пролича, че тази нужда е крещяща. Иначе да ви кажа честно ще тренираме това, което досега сме тренирали и ще отстраняваме грешките”, каза още старши треньорът на ЦСКА.

„Действително феновете на ЦСКА са претенциозни, но това не ме плаши. Това, което показахме днес, и агитката на Сливнишки герой щеше да е разочарована. Вярвам в момчетата. За заплатите – мисля, че това не е проблем, аз не се занимавам с това. Може и да има, а може и да няма. Не би трябвало в това да се търси оправдание, когато един футболист излезе на терена, трябва да забравя проблемите. Ние днес се изложихме. Проблемите ни са от психическа гледна точка, защото загубиха самочувствието и доверието. Психически се сринаха. Има разговори, действаме за нови футболисти, трудно е, но днес се потвърди, че имаме голяма нужда от нападател”, каза още Павел Дочев.