Отборът на ЦСКА допусна тежка загуба с 2:5 от новака в кипърската първа дивизия Олимпиакос Никозия. Мачът, в който бе представен отборът на „армейците” за новия сезон ще се запомни с освиркванията „оставка”, които бяха насочени към ръководството на клуба. Близо шестте хиляди привърженици на „червените”, които присъстваха на стадион „Васил Левски” бяха изключително разочаровани от представената продукция от техните любимци.

Гостите от Никозия успяха да поведат в резултата още в 21-та минута, когато Да Силва центрира в наказателното поле на ЦСКА, след което Караджов не се намеси убедително и топката срещна страничния стълб, а при добавката Кенмогне вкара за 0:1.

В оставащите минути до края на първото полувреме футболистите на ЦСКА имаха предимство, но не успяха да вкарат.

През второто полувреме на стадион „Васил Левски” се разигра истинска голова драма.

Футболистите на Олимпиакос удвоиха своята преднина още в 46-та минута, когато Чавдаров излезе неразчетено, а Сотиру стигна до топката преди него и я пусна покрай него пращайки я във вратата на ЦСКА за 0:2.

Олимпиакос стигна до нов гол в 55-та минута, когато Виданов сбърка и топката стигна до Онейма, който пусна към Мартинс и той прати топката за трети път в мрежата на ЦСКА.

Силната игра на кипърския отбор продължи и в 65-та минута след нова груба грешка в центъра на отбраната на ЦСКА, Минев не успя да спре Онейма, който подаде към непокрития Давид, а той се озова сам срещу Чавдаров и прати топката в левия му ъгъл за 0:4.

Олимпиакос можеше да вкара нов гол в 74-та минута, когато Онейма стреля, но топката срещна напречната греда.

ЦСКА успя да намали пасива си в 78-та минута, когато Маркиньос подаде към Томи Костадинов и той вкара за 1:4.

В 84-та минута Спас Делев се възползва от нова грешка в отбраната на Олимпиакос, след което стреля отдалеч и топката срещна десния стълб и влезе във вратата на кипърския отбор.

Олимпиакос оформи крайния резултат в срещата в 85-та минута, когато Онейма се разходи през защитата на ЦСКА и вкара за 2:5.

Феновете на ЦСКА скандираха обидни реплики към ръководството на клуба, а в края на мача на стадион „Васил Левски” се появи полиция и допълнителни стюарди, които предотвратиха по-сериозни спречквания между агитката и шефовете на отбора.