Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев бе доста афектиран след загубата от Черноморец с 1:2 и заяви, че ако вярва на това, което се пише в медиите, трябва да ходи на психиатър.

„Не успяхме да се възползваме от преимуществото, което имахме в началото. Момчетата искаха и до последно се бориха. Техният труд не бе възнаграден. Позволихме на Черноморец да се върне в мача. През второто полувреме противника се затвори, а ние нямахме късмет. В момента се намираме в трудна фаза. Трябва ни малко повече самочувствие и спокойствие. Момчетата под натиск не могат да покажат своите качества. От гледна точка на морала се видя, че момчетата дадоха всичко от себе си, за да стигнем поне до изравнителен гол. Естествено е, че допуснаха грешки, но това не е от нежелание и нехайство. С девет човека успяхме да вкараме Черноморец в тяхната половина. Продължаваме напред. Имаме една седмица, в която ще анализираме всички тези неща. Не играхме по-лошо от противника”, сподели наставникът на „червените”.

„Втори мач играем по-добре от съперниците си, но не може да стигнем до победата. Все пак рано или късно ще спечелим. Не искам да коментирам съдията. Добри са тези треньори, които правят по-малко грешки и аз съм от тях. Няма такъв, който не прави грешки. Мисля, че е рано да се каже, че сме се провалили. Трябва да се работи и да се даде шанс на новите футболисти. Те трябва да се приспособят. Аз все още търся моя отбор, а поради ред причини още не съм го намерил. Аз нося цялата отговорност. Срещу Олимпиакос не съм сигурен дали всички се раздадоха, но днес всички дадоха всичко от себе си. Гранден не бе щастлив и целта му бе да се махне. От разговорите с него разбрах, че момчето иска да се развива и да ходи в чужбина. Аз не искам никой да задържам в ЦСКА. Не мога да кажа какво е казал Борис Галчев на съдията, но той бе един от моите футболисти, които бе най-много фаулиран. Той бе провокиран”, добави старши треньорът на „армейците”.

Дочев бе категоричен, че няма никакво намерение да подава оставка.

„Аз не съм човекът, който ще говори за оставка. В момента няма успех и това е ясно. За мен това е едно начало. Аз се опитвам нещо да изградя, което го няма. Искам да намеря хората, на които мога да разчитам и да побеждавам във воини. Търся ги в момента, търся моите войници. Има много пропуснати неща в работата на ЦСКА. Аз се опитвам да изградя, а не да бутам. Не знам дали ще ми се даде време. Гранден наистина е пред трансфер. Той бе при мен вчера преди тренировката и ме информира, че ще отиде в нов отбор. Разделихме се, а дали трансферът ще се осъществи или не, не мога да ви кажа. Всяко начало е трудно. Видя се, че Еспозито и Тибони не са готови да играят. За мое съжаление Марко получи контузия и не можеше да продължи”, каза още специалистът.

„Нямаме много време, а натискът е все по-голям. Аз съм спокоен и убеден в това, което правя. Последните минути с двама човека по-малко комуникацията е само една – топката напред и да се търси гол. Нелсън вече тренира с отбора, Тиеро също вече е по-добре. Очаквам всички да тренират наравно. Грило е в Италия и очаквам да се върне през следващата седмица и да започне да тренира. Ако вярвам на това, което се пише в медиите, трябва да ходя на психиатър”, завърши Павел Дочев.