Кошмарен старт на първенството записа ЦСКА, след като допусна втора домакинска загуба от началото на новия сезон. „Червените” капитулираха пред Черноморец с 1:2 в мача от втория кръг в А група пред обидно малко зрители на националния стадион „Васил Левски”.

Така, след загубата от Левски в първия кръг, отборът, воден от Павел Дочев, записа шокиращо начало на кампанията. След две срещи, ЦСКА е на последното 16-то място в елитната група.

„Армейците” завършиха двубоя с 9 души на терена, след като Джузепе Акуаро и Борис Галчев си изкараха по два жълти картона през второто полувреме.

Румен Трифонов откри за „червените” още в 19-та секунда на мача. Обрата за „акулите” на Красимир Балъков донесоха Енис Хайри (8’) и Педриня (42’).

Титуляр за домакините започна като централен бранител Марко Еспозито. Италианецът маркира своя дебют, но показа, че е много назад с формата си и бе с основна вина за първото попадение на гостите. Той не завърши срещата, като бе заменен заради контузия в началото на второто полувреме от Апостол Попов.

И другият нов италианец в ЦСКА – Кристиан Тибони, се появи в игра през второто полувреме, когато замени Димитър Илиев. Тибони обаче също не показа кой знае какво за времето, в което бе на терена.

Началото на срещата по никакъв начин не подсказваше как ще приключи тя. Домакините успяха да поведат със светкавичен гол от съблекалнята. В 19-та секунда на двубоя, Александър Тонев проби по дясното крило, центрира по тревата в наказателното поле, където с топката се разминаха няколко бранители в синьо, след което връхлитащият Румен Трифонов разстреля Паскал Борел за 1:0.

Две минути по-късно Тонев разтресе гредата на Борел, след като засече центриране на Трифонов в наказателното поле.

Черноморец обаче бързо се върна в срещата. Още в 8-та минута гостите възстановиха статуквото. Дос Сантос центрира от фаул в наказателното поле, Еспозито увисна, а Хайри с глава вкара на Иван Караджов за 1:1.

Преди почивката, играчите на Балъков обърнаха тотално развоя на двубоя. В 42-та минута се получи добра контра за „акулите” след грешка на Павел Виданов. След три паса топката отиде в Педриня, който с шут извън наказателното поле реализира за 2:1 в полза на Черноморец.

През второто полувреме играчите на ЦСКА не показаха хъс, с който да обърнат резултата. В 67-та минута играта напусна Акуаро, а в 80-та Галчев, след като си изкараха червени картони. Във втори пореден мач „червените” не завършват с единайсет души на терена, след като в двубоя с Левски Маркиньос също бе изгонен.

В 76-та минута „армейците” се разминаха с гола, след като опит за прехвърлящ удар на Тодор Янчев облиза горната греда на Борел. В последните минути ЦСКА оказа хаотичен натиск срещу своя противник, но до нов гол така и не стигна.

След успеха, Черноморец е на четвърто място с актив от 4 точки и в следващия кръг ще играе с Левски.