Новият старши треньор на Локомотив София Димитър Васев си припомни ситуацията отпреди две години, когато замени в последните кръгове на поста Стефан Грозданов. Сега той става приемник и на Драгомир Окука в подобна обстановка.

През 2008 година Васев стартира с победа над Беласица като гост, после обаче допусна загуба с 0:3 у дома от Пирин. На 4 май 2008-а обаче, под негово ръководство Локо София победи за пръв път от 12 години Левски с 1:0, при това на „Герена“. Оттогава „червено-черните“ записаха пет поредни шампионатни победи над този съперник.

Срещу ЦСКА червено-черните също нямат победа от дълги години. Може ли обаче ситуацията отпреди две години на „Герена“ да се повтори, но сега на „Армията“ на 2 май?

„Може, абсолютно. И аз си мисля, че ситуацията е подобна, но не е съвсем същата” - заяви Васев за Гонг - „Тогава имахме право на грешка, за да се класираме за евротурнирите, докато сега нямаме право на грешка. От трите оставащи мача трябва да вземем 7 точки. Аз мисля, че ще започнем с печеленето на точките още в неделя. Не казвам, че непременно ще победим, но можем да вземем една или три точки.“

Той добави, че е научил много от досегашния треньор на отбора Драгомир Окука, който според него, е останал недоразбран.

„На всяка тренировка той подхождаше с идеята, че трябва да се научи нещо ново. Не мисля, че играчите като цяло са били недоволни от него. Може да е имало недоволство от някои в определени моменти, но ако футболистите са винаги доволни от треньора, значи той не става“, каза Димитър Васев.

Васев призна, че поема поста старши треньор на Локомотив София с известно притеснение.

„В последните мачове обаче имахме и голям малшанс. Освен това, защо онези, които говореха за нашите дузпи в предишните кръгове, не кажат сега, че на два пъти не ни дадоха чисти дузпи срещу Черно море?“, попита риторично наставникът на железничарите.