Драгомир Окука реши да почерпи прощално треньорския щаб на Локомотив Сф, след като вчера бе пуснат в едномесечен отпуск от президента на клуба Николай Гигов. Босът заяви още, че договорът на сърбина няма да бъде подновен и отсега-нататък отборът ще бъде воден от Димитър Васев.

Гонг успя да открие Окука, въпреки че телефоните му бяха изключени. „Нарочно съм си изключил телефоните, за да не ме търсят журналисти – съгласи се все пак да каже няколко думи специалистът. - Може би ще ги включа в сряда, когато сигурно ще организирам пресконференция. Най-важното е отборът да запази спокойствие. Той е трети в класирането, има три кръга до края и все още може да се класира за Лига Европа. Сега съм поканил в „Хепи“-то в Мола моите колеги от треньорския щаб, за да ги почерпя за съвместната работа“, заяви досегашният наставник на Локо Сф.

Окука си взе довиждане и с отбора на тренировката тази сутрин. Данило Дончич пък ще остане поне до края на сезона като помощник на Димитър Васев.

От тази сутрин Иван Бандаловски поднови тренировки наравно със съотборниците си, докато Дерек Асамоа и Преслав Йорданов продължават да тренират индивидуално. Дарко Савич ще пропусне със сигурност и неделното дерби срещу ЦСКА. Тимът ще получи почивен ден утре, за да се възстанови от насъбралото се напрежение и ще се събере за тренировка в сряда в 16 ч.