Драгомир Окука е „пуснат в отпуск до края на сезона” от президента на Локомотив София Николай Гигов, новината съобщи за медиите лично босът на столичния тим.

Така, на практика Локомотив София вече не е с треньор Драгомир Окука. Контракът на спеца изтича след месец, като през този период той ще бъде в почивка.

Гигов обяви, че в оставащите три срещи до края на кампанията „червено-черните” ще бъдат водени от един от помощниците на Окука – Димитър Васев.

Ето какво сподели след срещата Николай Гигов:

Обясненията са много, вероятно не можем да играем в този сгъстен цикъл. Отборът след Миньор отпадна и психически. За жалост оттук-натам трябва да се вдигаме, защото нищо хубаво не ни чака.

Мисля, че до преди три мача заслужавахме да играем в Лига Европа. Не мисля, че е правилно заради три мача да си разваляме цялата година.

Крути мерки вече са взети. Окука е пуснат в отпуска до края на сезона. Тимът ще бъде воден от Димитър Васев. Окука има един месец до края на договора, а в този период той ще бъде в отпуска. Решението е мое, като е съобразено и с колегите ми.

Договорът на Окука няма да бъде подновен.

Нека да свърши сезонът и всичко ще ви бъде обяснено. Димитър Васев ще остане старши треньор и след това. Дай Боже да се класираме за Европа.

Феновете са прави, тъй като ни подкрепяха през целия сезон, а сега сигурно се чувстват като мен. Но не знам кой ще се целува с Тодор Батков.

Аз нямам причина да се съмнявам в моите играчи, които играха много силно през този сезон. Не казвам, че треньорът е виновен, виновни сме всички, но трябва да се направи някаква промяна. Абсолютно смятам, че това е правилната промяна.