Старши треньорът на ЦСКА Димитър Пенев заяви след успеха в турнира за  „Мъчениците на 17 февруари“ в Либия, че купата си е купа и се брои. Той призна, че е доволен от изиграните контроли, въпреки че съперниците не са били в оптимална форма.

Пенев призна, че очаква още двама-трима футболисти, които да бъдат привлечени от ръководството на „червените“ до началото на сезона. Стратега заяви, че с новите играчи и след завръщането на наказаните, „армейците“ ще изглеждат по-силни за първия мач с Черноморец.

Ето какво сподели Димитър Пенев:

Купата се брои. ЦСКА е ЦСКА, голямо име. Тези мачове ни бяха от полза, не зависимо, че противниците ни не са в етап на състезание или пък подготвени за този турнир. За нас е добре, защото в България е много трудно в момента да се играе футбол. Дори ще е трудно да си намерим противник за контрола, след като се завърнем в България. Десетина преди началото на шампионата вече имам представа кой ще е в състава ни. Но все още очаквам нови, плюс имаме наказани след 20 дни ще са към групата. Имаме Анеси, който очакваме да бъде с нас и да приключи всичко нормално около него. До мача с Бургас ще имаме по-добър състав от това, което видяхте тук.

По-младите футболисти не оправдават доверието, което им гласуваме и треньорите и ръководството. Такъв шанс на млади футболисти от десетки години не е създаван. На полусезона ние изпробваме млади и десетки футболисти от чужбина и от България. Но такъв случай в моите спомени не съм забелязал. Дано младите футболисти го разберат.

До последно все пак очаквам от ръководството двама-трима футболисти. Ако те пристигнат няколко дни преди мача с Бургас, ако са във форма, ще разчитам на нов футболист за левия бек. От другата страна – Анеси е в София, очаквам да бъде картотекиран. След 20 дни с наказаните ще попълним състава. За да може сериозно да защитаваме позициите, които ЦСКА иска винаги – шампион и купа.

Включването веднага в състава на нови футболисти може да се приеме като риск. Но аз не се страхувам. Стига 50 процента, да са участвали в контролни и официални срещи. Веднага можем да разберем качествата му. И не трябва да допускаме грешка и да решим, че ще се оправи след месец.