Временният треньор на Локомотив Сф Диян Петков даде интервю пред чакащите го журналисти преди днешната тренировка на отбора. Както е известно, той бе номиниран от Николай Гигов да води отбора в дербито срещу Славия, а въпросът дали ще остане и по-нататък остава отворен.

„Трудно ми е, защото наследявам човек, когото уважавам много. Трябва да ви призная, че от вчера досега сме се чули с него по телефона вече 15 пъти. След тренировката отново имаме среща. Добре е, че той ще остане на работа в клуба и след това. Искам да разсея слуховете, че е заради мен тази треньорска смяна“, заяви Петков.

Той добави, че не е мислил изобщо за това дали ще бъде треньор за постоянно или само за един мач. „Затова ще мисля, като мине мачът ни срещу Славия. Тази седмица ми е много напрегната.“

Диян Петков призна, че в дербито с „белите“, ако има дузпа за Локомотив, той няма да възложи изпълнението й на Цецо Генков, който пропусна две срещу Локо Пд. „Само за този мач няма да изпълнява дузпа, за да спадне напрежението при него“, заяви наставникът.