Във втората част на интервюто си за Гонг, Николай Гигов говори за предстоящите трансфери в клуба.

Ще се търси ли адекватен заместник на Асамоа и доволен ли сте от неговия трансфер, тъй като парите, които ще получите от него са много?

Дерек Асамоа е човек, който изкара при нас година и половина. Ние вече му търсим заместник. Въпросът е дали ще бъде от неговата класа. Дерек дойде при нас в последния момент. Направи прилична първа година и много силна втора. Ние не можем да го спрем, защото иначе след 6 месеца той остава свободен агент. Той има договор за две години и е нормално той да не го преподпише. Обещанието ми към него беше, че, ако се появи сериозна оферта, каквато се появи, ние ще го пуснем.

Има ли интерес към други футболисти от Локомотив Сф?

Има, но на този етап само Дерек Асамоа ще пуснем. Вероятно след Нова година, когато видим дали сме привлекли по един футболист във всяка линия, общо трима са ни нужни, може да помислим и за още един наш играч, към когото има интерес.

Тайна ли е сумата, която ще получите за Асамоа?

Не, не е тайна. 850 000 долара, които ще получим на траншове. Не миждам за какво да я крия.

Ще вземете ли процент при евентуален друг негов трансфер в бъдеще?

Не, той става играч на Поханг и от там ще определят неговото развитие.

Има ли шанс той да се появи в игра срещу Славия?

Не, категорично не.

От България или от чужбина ще търсите негов заместник?

Вижте, ако намерите негов заместник от България, аз съм готов да преговаряме. На този етап мисля, че ще е от чужбина.

Целта пред отбора участие в евротурнирите ли е?

Целта пред отбора е ясна. Въпросът е, че миналата година бяхме сигурни, но се случи нещо, което аз мисля още 100 години няма да се случи. Но във футбола всичко е възможно.

Преживяхте ли вече онзи мач в Ловеч срещу Литекс?

Не и не мисля да мисля за него. Онова, което направи лицето съдия граничи не с престъпление, а не знам с какво. Не може да решаваш мачове в последните минути. Просто не може да се нагърбиш да решаваш мачове. Всичко друго мога да простя. Грешка – да. Дузпите, че ни ги е видял – да. Но това накрая няма как да ме убеди, че го е направил без да иска.

Предполагам сте доволни от наказанието му да не свири до края на сезона?

Аз мисля, че наказанието му ще продължи доста повече, защото, когато има мач като нашите двата, от челниците в шампионата, не може да си позволяваш такова нещо. Един такъв трябва да изгори.

Тръгнаха някакви слухове, че сте се срещали с колегите ви от софийските клубове, за да обсъдите онова, което се случва с Литекс?

Вижте, ние си говорим и това е нормално, но чак такива завери, каквито се търсят като сензации, е несериозно.

А на господин Ганчев нещо казвали ли сте оттогава?

Господин Ганчев не е виновен. Той не е свирил мача, а е президент на Литекс. Отговорността е на този, който направи това, не на Ганчев.

Последно, една доста остра статия излезе днес по ваш адрес...

Не съм я чел, а и нямам време да чета, тъй като току-що се прибирам.

Имате ли затруднения с изплащането на заплатите на футболистите?

Премиите са си ги получили. Имат закъснение при заплатите, които сега от парите за Дерек Асамоа ще получат и няма нещо, което да бъде извън това.