„Армейците” и техният наставник Стойчо Младенов получиха възможност за така желаната допълнителна контрола по време на лагера в Остербек.

Местен мениджър предложи като вариант за спаринг холандския третодивизонен отбор ДОТО Пернис.

До края на деня обаче двубоят няма да е все още сигурен. Холандците са предложили да играят следващата събота – 28 юли. За тази дата ЦСКА има планиран мач срещу турския Бурсаспор. Първоначално съществуваше вариант срещата да се състои рано сутринта, като по този начин Стойчо Младенов да раздели групата на два отбора, които да изиграят по един цял мач.

Впоследствие обаче спортно-техническият щаб на „червените” все пак пожела спарингът да бъде изместен с един ден и да се играе в петък. Сега се чака отговор и потвърждение от страна на ДОТО Пернис.

Играчите на ЦСКА се разходиха за няколко часа преди обяд до близкия град Арнем. Малката търговска уличка на града бе завзета от българските футболисти, които трескаво търсеха подходящи подаръци за близки и роднини, тъй като на този етап не е ясно дали ще има друг половин почивен ден и организирано посещение на друг град в околностите.