Угрозата от провал на турнира „Плейстейшън 2007” сериозно е разтревожила старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов и неговия щаб.

От ден-два Младенов алармира висшите етажи на клуба с предупреждението, че тези два мача, седмица преди началото на новия шампионат и то с гостуване в Ловеч, са от изключителна важност за крайния етап на подготовката и желае на всяка цена турнирът да бъде реализиран.

След отказа на кипърския Етникос Ахна се оказа, че сърбите от Борац почти сигурно също отпадат. Така на този етап твърди остават освен домакините от ЦСКА, другият български тим – Славия. Изискването на спонсорите обаче е поне два от отборите да са чуждестранни.

Лично наставникът на „червените” се зае да спасява положението. Стойчо Младенов влезе във връзка с отборите, в които е работил в Гърция – Калитея, Верия и Кастория, както и с първодивизионния Шкода Ксанти.

Мениджърите, които уреждат „Плейстейшън 2007” бяха насочени към тези тимове със задачата да преговарят за участието им в турнира.

Гърция е най-надеждният вариант, след като от всички балкански страни, които са най-приемливи предвид по-поносимите финансови транспортни разходи, единствено гръцкото първенство стартира по-късно и отборите може да се навият за приятелски мачове.

Турската Суперлига също започва наравно с родното ни първенство, но там отборите отдавна имат осигурени добри спаринги. Румънци, сърби и македонци ще са стартирали своите шампионати, в дните когато се предвижда провеждането на турнира.

Поради голямата за родните мащаби селекция, която ЦСКА предприе това лято нуждата от повече контроли се изостря и евентуалният провал на този предсезонен турнир е на път да доведе до повече от сериозен скандал в Борисовата градина.