ЦСКА продължава с добрите резултати в зимната си подготовка. В нова жертва на "червените" се превърна предпоследният в чешкия шампионат Слован Либерец. "Червените" надделяха в зрелищен голов екшън с 3:2. 

Луис Соарес Платини, Денис Причиненко и Борис Галчев отбелязаха попаденията за успеха на тима на Стойчо Младенов. Столичани обърнаха развоя на двубоя от 0:1 до 3:1 и в крайна сметка се поздравиха с успех, макар да допуснаха още един гол.

Мачът започна с по-активна игра на ЦСКА, като в началото над всички беше Орелиен Жоаким. Люксембургският нападател пропиля две положения, като едното от тях беше сам срещу вратаря на чехите Коларж. 

Подобна възможност се откри и пред Платини, но и той не успя да преодолее стража на Либерец, останал очи в очи с него. Впоследствие темпото на двубоя се поуспокои, но развръзката се отложи за края на полувремето. 

В 42-та минута чехите поведоха. Тогава фрапантна грешка в защита на "червените" позволи на трима играчи на Слован да се озоват срещу само един играч, те комбинираха и позволиха на Мустафа Н'Диайе да се разпише с прецизен удар, оставил без шансове Якуб Дивиш. 

Но отговорът на ЦСКА не закъсня. Малко след това Апостол Попов не успя да се разпише, но в последната минута на първата част това стори Платини. Завърналият се от Купата на Африканските нации играч беше изведен на десния фланг след страхотно подаване през трима играчи на Жоаким, той финтира един защитник и с прецизен удар в долния десен ъгъл препарира вратаря Коларж за 1:1. 

Втората част започна с натиск на Слован. Чехите имаха поне четири шанса да подновят преднината си, но ги пропиляха. Освен това, те плетяха страхотни комбинации, но нямаха шанс пред вратата на сънародника си Дивиш. 

И тъкмо като изглеждаше, че играчите на Либерец ще отбележат, те получиха две попадения набързо. В 66-та минута опасен удар на Иван Стоянов беше избит в корнер. От ъгловия удар Борис Галчев центрира страхотно, а Денис Причиненко с летящ плонж заби топката в мрежата за 2:1. 

Още в следващата атака интригата около резултата на практика приключи. Жоаким проби по фланга, върна топката към непокрития на дузпата Галчев и халфът с плътен удар не сбърка за 3:1. 

До края на мача чехите бяха малко по-активният отбор и все пак направиха загубата си малко по-почетна. В 76-та минута те получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар пред наказателното поле, Дъглас Джика стреля перфектно и не остави шансове на Дивиш за 2:3. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и така ЦСКА се поздрави с пореден успех по времена зимната си подготовка на турска земя. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Още български футбол във Фейсбук страницата на Gong.bg

Следвайте Ники Александров в личния му Фейсбук профил

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ето и стартовите състави на двата отбора:

ЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Денис Причиненко, Кристиян Супусепа, Петър Витанов, Борис Галчев, Марио Бъркляча, Иван Стоянов, Амансио Фортеш, Орелиен Жоаким, Луис Соарес;

Слован Либерец: Коларж - Мудра, Пимпара, Покорни, Флайшман - Павелка, Оброчник - Хадашчок, Н'Диайе - Кайзер, Люкасен; 

-------------------------------------------------------------------------

ЦСКА - Слован Либерец 3:2

НАЧАЛО НА МАЧА!

5 - Първа опасност към една от двете врати. Оброчник стреля, но не успя да затрудни Якуб Дивиш.

11 - Първа опасност и в полза на ЦСКА. Центриране на Луис Соарес, от малкото наказателно поле, но Орелиен Жоаким пропусна.

14 - Активният Соарес излезе сам срещу вратаря от малък ъгъл, опита да прехвърли вратаря на Слован, но и той пропусна.

17 - Страхотен шанс за ЦСКА да открие резултата! Жоаким открадна топката около центъра, преодоля бранител и се озова сам срещу вратаря на Слован. Той обаче стреля в тялото му.

20 - Шанс и за Слован да открие. Хубава атака на чехите завърши с центриране към Н'Диайе, който продължи към Флайшман. Неговият хубав ножичен удар обаче не намери целта. 

35 - Претенции за дузпа на играчите на Слован. След хубав пробив отдясно Павелка падна в наказателното поле, но реферът прецени, че няма основание за най-тежкото наказание. Опасният шпагат беше на новото попълнение Амансио Фортеш. 

38 - Страхотен шанс за Слован Либерец да открие резултата. Н'Диайе получи страхотна топка в наказателното поле и стреля с глава, но топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

41 - Грубо влизане в краката на Апостол Попов до тъчлинията. Реферът обаче прецени, че няма основание да накаже изцепката на играча на Слован. 

42 - Чехите повеждат в резултата. Н'Диайе откри в 42-та минута, след грешка в защитата на "червените". Трима излязоха срещу един бранител на ЦСКА, комбинираха и Н'Диайе получи хубав пас на точката на дузпата, за да може с плътен удар по земята да не остави шансове на Якуб Дивиш за 1:0. 

45 - Отговорът на ЦСКА обаче не закъсня. Още в следващата си прилична атака "червените" изравниха чрез Луис Соарес Платини. Завърналият се от Купата на Африка играч получи страхотен пас по земя на десния фланг през трима защитници, дело на Жоаким, преодоля бранител на Слован и насочи неспасяемо топката в долния десен ъгъл на вратаря - 1:1. 

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ!

НАЧАЛО НА ВТОРАТА ЧАСТ!

46 - Още с подновяването на играта ЦСКА можеше да открие куриозно резултата. Иван Стоянов направи пробив по крилото, центрира успоредно на голлинията, където играч на Слован нескопосано отби топката. Тя така се фалцира, че можеше да влезе в мрежата на вратаря Коларж, но в крайна сметка отиде доста по-встрани. 

51 - Опасна атака на Слован по левия фланг. Оброчник надбяга Супусепа, който изглеждаше като спрял спрямо него и би към вратата, но в последния момент защитник на ЦСКА изчисти в корнер. От ъгловия удар Кайзер имаше шанс да стреля от дъгата на наказателното поле, но Дивиш спаси удара му. 

55 - Опасна продължителна атака на Слован. След множество комбинации тя завърши с изстрел на Н'Диайе от границите на наказателното поле, но след рикошет в крака на играч на ЦСКА, топката излезе в корнер. След него пак Н'Диайе не успя да се разпише от изгодна ситуация. 

60 - От началото на втората част Слован е доста по-активният отбор и има повече възможности, след като в игра се появиха титулярните попълнения на тима. Засега обаче, макар и с известни затруднения, защитата на ЦСКА се справя. 

62 - Възможност за ЦСКА да поведе. Страхотна атака по десния фланг на атаката позволи на Иван Стоянов да излезе на хубава позиция, но неговият диагонален удар мина на сантиметри встрани от вратата. 

63 - Оброчник опита да изненада Дивиш от пряк свободен удар, но стреля прекалено слабо. 

65 - Хубава възможност се откри пред Амансио Фортеш. Той беше намерен непокрит отляво в наказателното поле, преодоля защитник на Слован, но стреля право във вратаря, който беше излязъл да го пресрещне. 

67 - ЦСКА обърна резултата в своя полза. Борис Галчев, който прави доста силен мач, центрира страхотно от корнер и украинецът Денис Причиненко заби топката в мрежата след летящ плонж - 2:1!

68 - Веднага след това ЦСКА уби интригата в мача. Жоаким направи страхотен пробив почти до аутлинията, върна към непокрития Галчев, който беше около точката на дузпата и халфът нямаше как да сбърка - 3:1. Всичко в мача май приключи откъм интрига. 

69 - След отбелязването и на третия гол, Стойчо Младенов направи пет смени накуп. На терена се появиха Тони Силва, Неманя Милисавлевич, Стивън Сънди, Тончи Кукоч и Жуан Фелипе. 

71 - Влезлият като резерва играч на Слован Съки стреля опасно и можеше да намали резултата, но Якуб Дивиш изби. 

76 - Страхотен гол на Дъглас. Той се разписа от перфектно изпълнен пряк свободен удар, който не остави никакви шансове ден. 

КРАЙ НА МАЧА! ЦСКА победи с 3:2 след хубава игра на стадиона в Анталия.