От щаба на ЦСКА в Турция, където отборът води своята основна зимна подготовка, правят всичко възможно да изиграят всички останали контроли на стадиона в близкия Манавгат.

Именно там, ЦСКА игра първите си три мача на турска земя – срещу Ааален, Металист и Шльонск. Следващата проверка – тази срещу Рапид Виена бе на терена на комплекс „Емирхан“. За мача със Стяуа пък се пътуваше до Белек.

И трите първи спаринга в началото на подготовката бяха спечелени от тима на Стойчо Младенов, но не това е причината да се иска отново да се играе на стадиона в близкия до лагера на ЦСКА град. Причината не е в някакво суеверие, а далеч по-прозаична. Просто там теренът е най-добър, за сметка на този, който домакините по принцип са предвидили за контролите на ЦСКА. Очаква се до края на деня да има развитие по тази молба от страна на „армейския“ щаб. Любопитното е, че до игра на терена на стадиона в Манавгат се стигна по принуда, след като имаше някакви трудности около провеждането на мачовете на „Емирхан“. От ЦСКА обаче нямат нищо против да попътуват малко преди и след мачовете си, но да играят на по-добри полеви условия.

Освен това, от ЦСКА са помолили и да им бъде изместен с два часа по-рано утрешният мач срещу Слован Либерец. По предварителна програма той трябва да е с начало 17.00 часа, но желанието е да се играе в 15.00.

До края на подготовката си в Турция ЦСКА ще срещне още датския Сьондерийске, Петролул Плоещ и норвежския Стрьомгодсет.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Още футбол в страницата на Gong.bg във Фейсбук

Следвайте Ники Александров в личния му профил във Фейсбук