Отборът на ЦСКА си върна лидерската позиция в А група. „Червените“ се наложиха с 2:0 над Локомотив Пловдив в мач от 18-ия кръг на А група. Попаденията, в срещата на „Българска армия“, реализираха Марин Оршулич и Орелен Жоаким след почивката.

В петък вечерта Лудогорец успя да изпревари ЦСКА във временното подреждане, като се изравни по точки с „армейците“, но след трите точки на собствен терен, играчите на Стойчо Младенов отново поведоха в подреждането с 41 точки. След равенствата с шампионите и тима на Марек, преднината на ЦСКА се стопи до три точки. Лудогорец е втори с 38.

Срещата започна обещаващо. След първоначалния натиск от страна на ЦСКА, двата тима успокоиха и изравниха играта. В първите 10 минути „червените“ създадоха няколко много добри положения, но Маркиньос на два пъти и Тони Силва не успяха да се възползват от тях.

ЦСКА продължи да владее инициативата, но за сметка на това в 22-ата минута Локо Пловдив създаде най-опасната ситуация в срещата до този момент. Дани Кики стреля отдалеч, топката се отби в гредата, след това се върна към Георги Стефанов, който я прати в мрежата на ЦСКА, но страничният рефер бе вдигнал флага за засада.

Серджиу Буш също опита своя шанс малко след това, да открие резултата, но топката се оплете от външната страна на мрежата.

В 37-ата минута Стойчо Младенов трябваше да направи смяна в своя състав. Тончи Кукоч, който се завърна след контузия бе заменен от Неманя Милисавлевич, като най-вероятната причина за решението е неотшумялата напълно травма.

В допълнителното време на първото полувреме дойде и най-чистата ситуация, създадена от ЦСКА преди почивката. Серджиу Буш остана сам срещу вратаря на точката на дузпата, но стреля точно в Александър Витанов. Именно вратарят на „смърфовете“ на няколко пъти се намеси много убедително под рамката.

Началото на втората част не даде на зрителите толкова впечатляващи моменти, като старта на първото, с добри ситуации. За сметка на това, в 58-ата минута падна първото попадение. След центриране от корнер, Марин Оршулич засече топката отблизо, с областта на корема, за 1:0.

След попадението „смърфовете“ успяха да застрашат сериозно Якуб Дивиш. На няколко пъти гостите стигаха до корнери, които бяха и най-опасните положения за ЦСКА. В 77-ата минута Дани Кики центрира от корнер, последва удар с глава на играч на гостите, но вратарят на ЦСКА лови без никакви усилия.

За сметка на това, „червените“ продължиха да налагат натиск, който доведе до промяна на резултата в 85-ата минута. След центриране от фаул на Жоан Фелипе Робейро, a Ореален Жоаким засече с глава, топката се отби в гредата и влезе в мрежата за 2:0.

След победата на ЦСКА, Локомотив Пловдив заема 9-о място в подреждането с 20 точки, докато ЦСКА се завръща на върха с 41 пункта.

главен съдия: Вихрен Манев 

жълти картони:

ЦСКА: Марин Оршулич

Локомотив: Богомил Дяков, Ангел Грънчов, Оладеле Ошобе, Бирсент Карагерен

състави:

ЦСКА: Якуб Дивиш, Апостол Попов, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч (37-Неманя Милисавлевич), Стивън Сънди, Маркиньос (54-Орелиен Жоахим), Жуан Фелипе, Луис Сoарес, Тони Силва, Серджиу Буш (62-Еденилсон Бергонси)

Локомотив Пловдив: Александър Витанов, Ангел Грънчов, Еиан Парино, Ивайло Димитров, Богомил Дяков, Оладеле Ошобе (64-Георги Вълчев), Ванчо Траянов, Бирсент Карагерен, Александър Якимов, Дани Кики, Георги Стефанов (46-Емерик де Врийзе)