ЦСКА победи Черно море с 3:1 в мач от 19-ия кръг на елитната ни група, който е последен преди зимната пауза.

Оршулич откри резултата за "червените" в 6-ата минута, а Жоаким през втората част в 64-ата и 68-ата минута добави две попадения за победителите. За Черно море се разписа Стенио в 15-ата минута.

Столичани откриха резултата в 6-ата минута чрез попадение на Оршулич, който се разписа след центриране от свободен удар на Луиш Фелипе Рибейро.

Черно море се върна бързо в мача, след като Стенио получи топка в центъра на наказателното поле на ЦСКА и успя със слаб, но точен шут да прониже Дивиш, а това стана в 15-ата минута.

Един от най-спорните моменти в мача беше ситуацията в 13-ата минута на двубоя. Тогава Луис Соарес се строполи в наказателното поле на Черно море след сблъсък с Кирил Котев, но съдията Никола Попов не отсъди дузпа.

В 34-ата минута ЦСКА извърши принудителна смяна. Дивиш получи контузия след като беше бурно атакуван в краката от Георги Божилов, който получи жълт картон за нарушението си. Стоян Колев застана на вратата.

През втората част Жоаким с два бързи гола направи резултата 3:1. Това стана в 64-ата и 69-ата минута на срещата. Нападателят се оказа ключова смяна на Стойчо Младенов, след като се появи на терена в 59-ата минута, заменяйки Стивън Сънди.

В 64-ата минута чип на терена позволи на Жоаким с далечен удар да прониже Пиргов, а малко по-късно той отново прониза стража на гостите. Неманя Милисавлевич и Тони Силва разиграха на скорост пред наказателното поле, португалецът се вклини между бранителите и шутира в лявата греда, а Жоаким беше точен при добавката.

До края на мача "червените" продължиха да са по-активният тим, но не стигнаха до нови попадения.

След този успех "червените" ще зимуват на върна в подреждането с актив от 44 точки и независимо от резултата на Лудогорец, който излиза утре в мач срещу Ботев Пловдив.  Черно море е на 8-ото място с 25 точки.

Вижте как се разви мача минута по минута

Съставите на двата отбора:
ЦСКА: Дивиш (34-Колев), Милисавлевич, Тунчев, Сънди (59-Жоаким), Оршулич, Тони Силва, Луис Соарес, Венцислав Василев, Бергонси, Буш (68-Маркиньос), Рибейро
Черно море: Пиргов, Котев, Венков, Станчев (73-Живко Петков), Стенио, Живко Атанасов (73-Александров), Божилов, Паланков, Курьор, Райков (67-Коконов), Манолов