Главният акционер на ЦСКА Александър Томов даде импровизиран брифинг след последния мач на „червените“ за годината. „Армейците“ победиха с 3:1 Черно море на „Българска армия“ и ще зимуват на върха в А група.

Томов също изрази недоволство срещу съдийството по време на първата част от сезона, като босът на „червените“ бе категоричен, че тимът му е бил ощетен с „14-15 дузпи“.

„Искам да благодаря на невероятните фенове, които ни подкрепиха. Имаме невероятна подкрепа не само в София, но и навсякъде където сме играли в България. Искам да благодаря на тези хора. Въпреки финансовите трудности, успяхме да оправим сектор Г на „Българска армия“. Този стадион ще бъде най-модерния, ако държавата ни го предостави“, коментира той.

„Ясно е че има доминация на един отбор, как е постигната не знам. Няма кампания анти-Лудогорец. Поздравих тези дни Домусчиев за успехите в Европа. Случаят с Марек обаче е скандален. Имаше публично признание, че този отбор е бил стимулиран. Това не е нормално. Това, което искам от името на ЦСКА да кажа, е че ЦСКА не стимулира никого под каквато и да е форма. „

„През 2014 година нямаше феърплей, или нямаше в достатъчна степен. ЦСКА е лидер по неотсъдени дузпи. Досега на „Армията” нямаме отсъдена дузпа, а има 14 или 15 неотсъдени дузпи. Делим първото място по жълти картони. Ясно е, че има доминация на един отбор, как е постигната тя, - не знам. Не водим война анти-Лудогорец. Има обаче един страх у съдиите. Днес го имаше, мачът с Марек е друг подобен случай. Призивът ни към БФС и Съдийската комисия и г-н Джугански да се постараят да няма такива неща Необходими са сериозни мерки за контрол на съдиите. Разпределението на съдиите чрез жребий. Както е в съдебната система в момента, така трябва да бъде и във футбола.Жребият да се разиграва пред журналистите. Г-н Домусчиев каза, че е „за” нещата да се решават на терена. Аз също съм „за”. Имаме 1.8 млн. лева приход от трансферите Райс М’Боли и Чочев. Трябва да направим някакви трансфери, за да има движение. Трябва и поне двама юноши да влязат в първия отбор. Очакваме министъра утре на нашето тържество. Надявам се министър Кралев да промени нещо в държавната политика в тази област”.

„Към този момент ЦСКА няма неизплатени задължения. ЦСКА изплати над 5 милиона лева по стари задължения. 142 окончателно разрешихме. Има още, но след случая „Пакурар” гледаме малко по-светло. Но сега има нова претенция - на Градев да получи 320 хил. евро за мнима работа по 4 трансфера в периода 2011-2012 година. Никой не може да отговори каква работа е свършил за тези пари. Не мога да спя на Коледа, ако моите работници не са получили заплатите си. Заедно със заплатите си, всички получиха и премия. В момента в ЦСКА е политика на единение. Който с каквото може, помага”, добави Томов.