Управителният съвет на ЦСКА отправи последно предупреждение и даде краен срок за разплащане на сдружението "ЦСКА Завинаги". От УС искат да бъдат изплатени дължими суми от страна на Сдружението, до 5 юни, както и да се спрат обидни и неуважителни декларации по адрес на клуба.

Ето и пълният текст на изявлението от страна на ЦСКА:

Не за първи път Сдружението „ЦСКА Завинаги” или по-скоро неговият председател А. Чакмаков, излиза пред медиите с декларации, чиито ефект цели уронването на престижа на Клуба и неговото ръководство. Такива бяха предвижданията за фалит на Клуба, невзимане на лиценз и други обвинения, макар че г-н Чакмаков и неговото сдружение нямат никакво отношение към огромните средства, които бяха вложени за спасяването на ПФК ЦСКА и доведоха Клуба до вицешампионска титла.

Управителният Съвет на ПФК ЦСКА АД отново оценява поредната декларация като опит да се внесат интриги и да се всее съмнение в дейността на легитимните органи на Клуба. Каква е истината за отношенията между „ЦСКА Завинаги” и ПФК ЦСКА АД:

Сдружението е организация с идеална цел, а не търговско дружество. Именно в качеството си на дружество с идеална цел е подписало договор с управата на Клуба за изграждането на 3 терена и сектор „Г”. Срещу това по договор „ЦСКА Завинаги” е получило значителни права:

- отдаване на терените срещу такси след 18 часа;

- 5 рекламни пана;

- 20 ВИП карти;

- други финансови опции,

както и съгласието на мажоритарния собственик да компенсира направените разходи от Сдружението с акции. До този момент, 28.05.2014 г., Сдружението не е представило нито един отчетен документ за изразходваните средства, както и не е информирало Управителния Съвет на дружеството какви приходи са получени от ДМС кампанията – набиране на средства чрез смс (без какъвто и да е договор си присвоиха това право).

Мажоритарният собственик и УС на Клуба не възразяват след проверка на тези документи и оценка на направените разходи и приходи да изпълни своята част от договора. Несериозно и незаконно е без съответната документация да бъдат извършвани каквито и да било изплащания (чрез акции или други финансови средства). Заявката, че са изразходвани 1,2 млн. лева досега не може да бъде потвърдена по никакъв начин, без да има съответните документи.

УС на ПФК ЦСКА АД прояви търпение и разбиране за неизпълнението на сроковете по договор. Това търпение не може да бъде безкрайно. Ние започваме реконструкцията на сектор „Г”, която трябва да приключи преди началото на следващия сезон. Ако не получим съответите документи в срок до 05.06.2014 г. ще бъдем принудени да преустановим действието на договора и ще пристъпим към съдебно решение на спора.

НС на ПФК ЦСКА АД

УС на ПФК ЦСКА АД