С победа 3:2 в голов трилър над Металург Донецк, ЦСКА сложи черешката върху тортата на феста на „червените“ през целия днешен ден на "Българска армия“.

Играта и гонитбата в резултата зарадваха 7-8 хиляди по тринубите, които останаха доволни от емоциите, предложени от любимците им.

Срещата започна с бърза размяна на голове между двата тима, които още до четвъртата минута направиха резултата 1:1. Жоаким за ЦСКА и Лазич за Металург реализираха скоростно.

В 33-ата минута Фелипе покачи резултата на 2:1 в полза на българите и полувремето завърши при това съотношение.

През втората част двата тима си размениха по още един гол. най-напред гостите изравниха чрез Алешандре в 73-ата, но в 78-ата Милисавлевич фиксира крайната победа на ЦСКА с 3:2.

По-рано през деня имаше приятелска среща между втория отбор на ЦСКА и феновете на тима. За привържениците и доброто им настроение около стадиона в Борисовата градина димяха скари, а непосредствено преди мача с Металург, Тодор Янчев, както и легендарният Никола Цанев получиха своите звезди в Алеята на славата на "червените".

От тима на Металург отсъстваше бившият голаджия на „армейците“ Жуниор Мораес, тъй като жена му предстои да го дари за детенце.

Минута по минута:

1 ` НАЧАЛО НА МАЧА

3`ГОЛ ЗА ЦСКА! Корнер за ЦСКА. Центриране на Маркиньос, всички се разминаха и топката попадна у Жоаким, който от воле откри резултата за 1:0.

4` ГОЛ ЗА МЕТАЛУРГ! Отличен пробив на бившия нападател на ЦСКА Грегъри Нелсън, ниско центриране в пеналта, а там Лазич необезпокояван успя да преодолее вратаря на ЦСКА за 1:1.

15` След началните вихрени минути двата отбора снижиха темпото. Грегъри Нелсън преодолява двама защитници на ЦСКА, но притичва Валентин Илиев и парира удара му.

16` Жълт картон за Лазич за грубо влизане в краката на Валентин Илиев.

18` Груба грешка на Оршулич позволява на Лазич да открадне топката и да опита да прехвърли вратаря, но Дивиш все пак успява да отрази удара му.

33` 2:1 ЗА ЦСКА! Жоаким получи топката отдясно, предоля бранител на Металург около аутлинията, навлезе в пеналта и пусна пас към Фелипе, който от 13 метра прати топката в десния ъгъл за втория гол на "армейците".

45` Маркиньос проби фронтално, преодоля двама бранители и отправи силен удар с левия крак, но вратарят на гостите изби в корнер.

45` КРАЙ НА ПОЛУВРЕМЕТО - 2:1 ЗА ЦСКА.

46` НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ.

48` Контра на ЦСКА. Венци Василев нахлува отдясно сам и центрира, но вратарят лови.

50` Продължителна атака на ЦСКА  отляво, Фелипе намира Жоаким, който с мощен шут стреля към вратата, но украинският вратар спасява.

55` Кукоч шутира силно от фаул, след рикушети топката е уловена безпроблемно от Бандура.

64` Жълт картон за Крачунов, който събори Алешандре. От фаула Алешандре шутира технично, но във вратарят Колев отрази удара му.

70` Жълт картон за Алешандре.

72` Бившият играч на ЦСКА Грегъри Нелсън е сменен, феновете от трибуните го аплодират.

73` ГОЛ ЗА МЕТАЛУРГ - 2:2! Алешандре бележи за гостите. Аатака отляво, топката бе подадена към Алешандре на десния фланг, той овладя и с удар по диагонала от над 25 метра прати топката в далечния ъгъл на Колев.

78 МИЛИСАВЛЕВИЧ БЕЛЕЖИ ЗА 3:2 В ПОЛЗА НА ЦСКА! Остър пробив на дсърбина отдясно и с удар по диагонала от пеналта той се разписа за 3:2.

83` Буш имаше възможност за нов гол в полза на ЦСКА, но се подхлъзна и нанесе слаб удар.

90` КРАЙ НА МАЧА. ЦСКА ПОБЕДИ С 3:2!

ЦСКА – МЕТАЛУРГ ДОНЕЦК 3:2

ЦСКА: Дивиш /62-Колев/, Илиев-кап /46-Причиненко/, Василев, Оршулич /60-Крачунов/, Кукоч /60-Супусепа/, Сънди /46-Галчев/, Силва, Милисавлевич, Маркиньос /46-Бергонси/, Жуан Фелипе, Жоаким /60-Буш/.

МЕТАЛУРГ: Бандура, Калитов, Чечер кап, Прима, Барановски, Шарпар, Поступаленко, Лазич, Нелсън, Алешандре, Адорно.

Голмайстори: 1:0 Жоаким 3, 1:1 Лазич 4, 2:1 Фелипе 33, 2:2 Алешандре 73, 3:2 Милисавлевич 78