„Ние в ЦСКА сме ужасени от начина, по който една изречена в интернет пространството лъжа бе интерпретирана в медиите. Става въпрос за информациите, за съботен гуляй от страна на Иван Иванов и Иван Караджов. Явно вече, всеки може от собствения си блог да пусне каквото си поиска. В случая се касае, за две момчета, на които ЦСКА много държи и с които в момента работим. Те не са ходили в БИАД, но и да са ходили, за нас няма проблем, когато това се случва в почивния им ден и не нарушава режима. Длъжни сме в ЦСКА вече да започнем да следим за подобни публикации, няма да седим като боксова круша.Рушейки реномето и авторитета на двама наши играчи, се руши авторитета и на клуба. Тъжно е, че по този лесен начин се разпространява една лъжа и клевета. Явно това са полуорганизирани атаки. Това са свободни медийни интрепретации. ЦСКА покрепя Иванов и Караджов! Лично аз окуражавам всички – в почивните си дни да ходят по заведения. Те са млади хора, това не е проблем, когато не се сблъсква с вътрешния правилник”, заяви спортно-техническия директор на ЦСКА Наско Караиванов по повод появилите се вчера информации за посещение в столично заведение на Иван Караджов и Иван Иванов след завръщането на „червените” от лагера им в Турция.

 

Караиванов говори пред Гонг и за днешното официално отстраняване на седем играчи от последния подготвителен лагер на тима в Свиленград. Както стана ясно по-рано Йоан Андоне няма да разчита на Йордан Тодоров, Кирил Котев, Владо Манчев, Орлин Орлинов, Димитър Илиев и Александър Бранеков, а на уругваеца Алваро Нобле няма да бъде предложен договор.

 

 „Тези играчи попадат в трансферната листа. Ако в следващите няколко дни обаче те не бъдат продадени, ще разтрогнем договорите по взаимно съгласие. Днес, през целия ден се срещах с играчите, с техни мениджъри и обсъдихме ситуацията. Президентът на ЦСКА Димитър Борисов също е наясно с нея. Няма възможност, ако бъде продаден наш футболист, от тези които заминаха на лагер, да бъде заменен с такъв, от тези, които попаднаха в групата на освободените. Те ще тренират няколко дни в София под ръководството на наш треньор. Колкото до възможността да бъде продаден някои от основните ни играчи, тя е минимална, но не е изключена”, допълни Наско Караиванов.