ЦСКА победи с 1:0 като гост Пирин и се изкачи на първо място във временното класиране в А група. „Червените” имат 13 точки от петте изиграни мача, а Пирин е втори с 12.

Стадион „Христо Ботев” бе изпълнен до краен предел в очакване на първия от грандовете да гостува на него. Пирин влезе в двубоя като лидер в подреждането в А група, след добрия старт на шампионата, но записа първо поражение.

Двубоят бе много равностоен, като само на моменти си проличаваше повечето класа в състава на ЦСКА. Неи и Маркиньос бяха особено дейни за „армейците” през първата част и осъществиха няколко добри комбинации, но не успяха да стигнат до наистина чисто голово положение. Аржентинецът Ерман Пиетробон се отличи в отбора на Пирин с отиграванията си и няколкото опита да застраши Ивайло Петров.

След почивката отново нищо не се промени на терена и старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бързо предприе смени. В 57-та минута в игра се появи Хосе Гарсес, а в следващите десет минути за „армейците” влязоха още Кевин Амунике и Велизар Димитров.

Едно от най-чистите положения в мача се откри пред Неи в 64-та минута на двубоя. Той се възползва от центриране на Удоджи, стреля с глава, но в последния момент вратарят Чавдаров се превърна в герой за домакините и изчисти с върха на пръстите си в аут.

Резервата Гарсес се превърна само за минути от грешник в очите на Стойчо Младенов, в спасител на ЦСКА. 15 минути преди края на срещата, Неи чукна топката много елегантно, прехвърли защитник в зелено, а Гарсес от воле без да се замисли прати топката в мрежата с бомбен шут от точката на дузпата за 0:1.

Силите на Пирин вече бяха привършили в този момент, но момчетата на Петър Цветков успяха да осъществят няколко опасни атаки до края на мача. Защитата на ЦСКА обаче се справяше много добре през целия мач, въпреки неприятния удар в главата, който получи Валентин Илиев. Той доигра срещата с превръзка и спря ред ситуации пред вратата на Петров, като дори изчисти топка от гол линията в заключителните минути.