Изказването на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, че тимът му може да се откаже от А група, отекна по цял свят и накара редица медии да се зачудят на намеренията на боса на шампионите. 

Издания от далечните Австралия, Малайзия и дори Виетнам, както и от по-близката част на света - Холандия, Полша, Румъния, Франция, Англия, Испания, Чехия, Гърция и къде ли още не из Европа пишат, че "първенецът на България обмисля да се откаже от първенството" и цитират думите на Домусчиев, че това ще е заради "авантите към прекия конкурент Левски". 

Отзвукът от това изразено намерение на боса на шампионите стига до авторитетни издания като "Дейли Мейл", "Би Би Си", "Скай Спортс", "Екип", "Гадзета дело Спорт", "Де Телеграаф" и редица останали. 

Домусчиев сподели тези свои думи няколко часа след прекратения мач между Левски и Литекс, които са преки конкуренти на Лудогорец в борбата за титлата. Тогава ловчанлии напуснаха терена, недоволни от отсъжданията на рефера Георги Йорданов. 

Босът на разградчани сподели, че според него този съдия "винаги е свирил за Левски и ЦСКА" и изрази мнение, че "това едва ли ще е единственият прецедент до края на сезона, свързан с Левски".