Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев зае позиция за вчерашните скандали на "Герена" на дербито Левски - Литекс и напускането на терена от страна на ловчанлии точно преди почивката. Той защити "оранжевите", като обяви, че реферът Георги Йорданов за него е "престъпник". 

Според боса на шампионите, този съдия е подпирал сериозно и "сините", и ЦСКА и добави, че е уведомил БФС, че не иска той повече да ръководи мачове на тима му. Той дори предрече, че очаква да има прецеденти в полза на Левски до края на сезона.

"За мен съдийството беше престъпно! Това е един съдия, с когото винаги сме имали проблеми, когато сме играли срещу софийски отбори, визирам ЦСКА и Левски. Не знам дали се касае за селски манталитет, но винаги ги е подпирал. Явно става дума за слагачество.

"По време на мача се видя, че съдията има двоен стандарт и се учудвам защо Левски се радваха толкова много след края на срещата. По този начин ли искат да станат шампиони?Категорично Стойчо Стоилов е прав в коментарите си, че имаше двоен стандарт. Включително и че имаше нарушение срещу вратаря на Литекс, преди да се даде дузпата."

"За този съдия ние отдавна сме пуснали писмо до БФС, че не искаме да ни свири мачове. Категорично той винаги е подпирал ЦСКА и Левски. Съдийството е скандално, но и начинът, по който Левски спечелиха този мач също е скандален и не им прави чест. Това едва ли ще е единственият прецедент оттук до края на първенството, свързан с Левски", заяви Домусчиев.

Той стигна и по-далеч, като обяви, че смята да извади Лудогорец от А група, ако до лятото има още такива инциденти. От думите му стана ясно, че може през лятото да спре финансирането на клуба, "ако се продължава така". Според него Левски няма и качества, и класа да стане шампион. 

"Ние най-вероятно може въобще да се откажем да играем в първенството, ако такива прецеденти в полза на Левски продължи да има. За какво да си даваме парите? За да може отбори, които нямат нито нужните качества, нито нужната класа, да стават шампиони с такива подходи ли", попита риторично пред Пик Домусчиев.

"През лятото ще се откажа да се занимавам с футбол, ако безобразията продължат. Няма смисъл аз и брат ми да си даваме парите. Всеки от вас, журналистите, знае кога Левски наистина е имал истинска победа. Всички отбори ги биха, когато се хванаха да играят мъжки срещу тях."

"Колкото пъти отборите играеха сериозно мачовете си с Левски, и съдиите не бяха фактор, в крайна сметка ги загуби. Вие сами можете да се сетите колко струват техните победи и колко реални са. Всеки, който разбира от футбол, може да анализира мачовете, в които Левски спечели и как са играли противниковите отбори с тях", завърши Домусчиев.