С четири промени в стартовия си състав ще излезе Литекс в днешната контрола с Цървена звезда. Мачът е от 17:30 часа и е последен за „оранжевите” по време на подготвителния им лагер в турския курорт Белек.

Наставникът на ловчанлии Ангел Червенков пусна една и съща единайсеторка в последните две проверки – с румънския Тимишоара (1:1) и с чешкия Теплице (2:3), но за днес е предвидил няколко корекции в състава си – по една във всяка от линиите на терена.

На вратата се завръща Урош Голубович, който ще замени бразилеца Родриго Галато. В центъра на защитата Ивайло Петков сменя Александър Барт и ще си партнира с Пламен Николов. Като крайни бранители ще действат Радостин Кишишев отдясно и Петър Занев отляво.

В халфовата линия Том ще играе отдясно вместо Христо Янев. Отляво отново ще действа сънародникът му Дока, а като вътрешни халфове ще играят Сандриньо и Небойша Йеленкович. На върха на атаката мача ще започне Светльо Тодоров вместо французина Вилфред Нифлор, а зад него ще действа капитанът Ивелин Попов.

Ангел Червенков ще може да разчита на всички свои футболисти в тази контрола с изключение на Георги Миланов. Младият халф е напълно възстановен от контузията си, но от треньорския щаб не искат да избързват и да го рискуват пускайки го в игра.

Съставът на Литекс за контролата с Цървена звезда:
Урош Голубович – Радостин Кишишев, Пламен Николов, Ивайло Петков, Петър Занев – Сандриньо, Небойша Йеленкович, Том, Ивелин Попов, Дока – Светослав Тодоров.