“Неприятен случай! Уронва се авторитетът, както на ПФК Черно море, така и на българския футбол”. С тези думи адвокатът на ПФК Черно море Михаил Статев коментира започналата от дисциплинарната служба на УЕФА проверка за манипулиране на мача с Македония Гьорче Петров в турнира Интертото, завършил с резултат 0:4.

“Обвиненията срещу ПФК Черно море се основават на предположения, които се базират на слухове,” коментираха още на пресконференцията днес адвокат Статев и изпълнителният директор Марин Маринов.

Стана ясно, че в четвъртък в 13 часа българско време Дисциплинарната комисия на УЕФА ще произнесе решението си по казуса с обвинението срещу клуба. Утре до обяд ПФК Черно море ще изпрати до УЕФА своето писмено становище, с което ще докаже невинността на клуба.

Ако отборът бъде наказан това означава, че няма да има право да участва в европейски клубен турнир, ако се класира в следващите пет години.

Според процедурата на Европейската централа, решението на ДК може да бъде обжалвано пред Апелативната комисия, а последната инстанция е Спортният арбитражен съд в Лозана. Адвокат Статев обаче уточни, че до произнасянето на уважаваната от Черно море правораздавателна комисия, с цел да не влияе на нейното решение, ръководството на клуба няма да излезе със становище дали би го обжалвало.