Председателят на сдружението „ЦСКА Завинаги” Александър Чакмаков даде яснота по темата с функциите му и представи публично пълната документация по направените от сдружението подобрения на базата на стадион „Българска армия”. Той за пореден път обяви, че иска да помага за школата и терените, но няма отношение към финансовата издръжка на клуба. Той алармира още, че все още няма подписано споразумение с мажоритарния собственик на ЦСКА, въпреки че сдружението вече работи по поетите ангажименти.

„Нашето сдружение не се занимава с ежедневната издръжка на едно частно дружество, каквото е ПФК ЦСКА АД. Още като се учредявахме, ние обявихме, че искаме да помагаме на детско-юношеската школа. Истината е, че още през август миналата година, когато бяха взаимоотношенията между „Лира Инвестмънт” и старите собственици, ние нямахме информация, че някой иска да купи клуба. Аз и до днес не знам какви са клаузите по този договор. Не знам и как се финансираше клубът през този сезон. Но това не е наш проблем, казвам го само, защото хората ни питат защо не сме взели клуба”, сподели Чакмаков.

„Имаме споразумение с ЦСКА, но не и с „Лира Инвестмънт”. Финансовите опции срещу нашите вложения от страна на ЦСКА са 20 карти за сектор „А” за половин сезон и 5 рекламни пана по 5 хил. лева. Значи реално около 60 хил. лева срещу няколкостотин хиляди", каза още Александър Чакмаков.

Представителите на сдружението показаха отчет за инвестираните до момента в подобрения на базата на стадион „Българска армия” средства, които възлизат на 739 хил. лева. В ремонта на стадиона и реконструкцията на сектор „А” са вложени - 254 хил. лева. В първото игрище за ДЮШ - 292 хил. лева, а във второто, което беше открито преди дни - 193 хил. лева.

„Документите ще бъдат представени пред собственика на базата, а именно на държавата, в лицето на Министерството на младежта и спорта. Александър Томов ще ги получи само след оформяне на необходимите документи и подписването на споразумението за механизма на прехвърляне на дарени от „Лира Инвестмънт” акции срещу направените инвестиции, каквато беше първоначалната уговорка още през 2013 г.”, категоричен бе Чакмаков.

„Пред мен не стои хипотезата да не получим акции от „Лира Инвестмънт”. Доколкото разбрах въпросът е правен. Още везнъж повтарям, че ние с клуба нямаме взаимоотношения”, коментира още Сашо Чакмаков и добави: „Не си представям как можем да откраднем ЦСКА от „Лира Инвестмънт”. Ние сме закупили общо около 1000 акции, но не от тях.”

От сдружението за пореден път уточниха, че очакват срещу отчетното задължение по договора с държавата да им бъдат прехвърлени акции не от ПФК ЦСКА АД, а от мажоритарния собственик. Те потвърдиха готовността си в последствие да прехвърлят на своите дарители акции пропорционално на направените от тях дарения. Прогнозната стойност на инвестицията в този проект се очаква да надхвърли 600 хил. лева, с което общата сума на вложенията на сдружението в базата на „Българска армия” ще достигне около 1,35 милиона лева.