Голямата битка, за която се говори цяла седмица, вече настъпва. Ботев и ЦСКА се изправят един срещу друг в Коматево, за да отговорят на последните въпросителни около класирането в редовния сезон на А група преди плейофите. 

Победата е задължителна и за двата тима, но има леки нюанси. "Канарчетата" нямат друга алтернатива на трите точки, ако искат да играят в горната половина на таблицата. Те са с две победи от началото на пролетния дял и показват изключителна форма. 

Лудото им преследване с Левски ще приключи днес и единият от двата отбора ще играе във втората половина на класирането, в която битките ще бъдат без особен смисъл. Всякакъв различен изход от победа, ще запрати "жълто-черните" там, след като "сините" вчера победиха Марек с 4:0 на "Герена". 

За ЦСКА трите точки също нямат алтернатива. Ако "червените" искат да преследват титлата докрай, те трябва да бият задължително в Коматево. След вчерашната победа на Лудогорец над Славия в София, разградчани им водят с три точки на върха и момчетата на Стойчо Младенов не могат да си позволят да ги изпуснат напред. 

Нюансът тук беше загатнат през седмицата и от собственика на столичани Александър Томов. Той сподели пред "Диема", че ултраси на тима са го призовавали отборът да загуби мача с Ботев, за да може Левски да изпадне от Топ 6. 

От лагера на "червените" цяла седмица твърдят, че ще играят феърплей, защото преследват титлата. Дали ще е така, предстои да разберем днес от 15:30 часа, когато започва мачът в Коматево. 

Липсващите играчи от този сблъсък са Мариян Огнянов и Цветелин Чунчуков от състава на Ботев, които са наказани, както още Иван Маркович и Валентин Илиев от състава на гостите, които са контузени. 

Битката, която ще отговори на всички въпроси в Топ 6, ще можете да наблюдавате директно в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play. Ще можете да го слушате и в ефира на Дарик Радио, а за вас ще го следим минута по минута и в рубриката ни Директно