Изпълнителният директор на Берое Васил Драголов бе гост в предаването на радио Стара Загора „Спортен калейдоскоп”. Шампионът с Берое от 1986 година говори за предстоящият лагер в Алания, подготовката и селекцията през зимата. Драголов разкри истината за трансфера на Тодор Христов в ЦСКА. Ето какво заяви ръководителя на старозагорци:

- Още два дни Берое в Стара Загора и в събота пътува за първият си подготвителен лагер. Да кажете няколко думи за организацията, колко футболисти ще пътуват и как ще протече този двуседмичен лагер в Алания?

- Организацията вече е готова. Нямам абсолютно никакви проблеми. В събота тръгваме за Истанбул, а от там със самолет ще се придвижим до мястото където ще протече подготовката. Двадесет и седем футболисти ще заминат с треньорският щаб. Повече ще се наблегне на физическата подготовка и работа с топка. Контроли няма да има в Турция. На 27 януари се връщат и след това предстои вторият лагер, където ще се играят контролите. Шест – седем контроли, които са договорени.

- По предварителна информация първата контрола трябва да е между двата лагера – на 2 февруари срещу Спартак (Пловдив). Остава ли?

- Да. На 2 февруари ще играем със Спартак. Ние се прибираме на 27 януари и правим организацията за Варна.

- Ще има ли някой от детско-юношеската школа, които ще се качат при мъжете и ще заминат за Турция освен Мартин Райнов и Иво Гюров? Разбрах, че ще има още имена...

- Няма да има още имена, защото утре или в другиден може да се случат някои промени. Така, че не искаме да бързаме още.

- Като бройка групата е фиксирана на 27?

- Да. 27 футболисти ще заминат за Турция. Билетите са закупени. Хората на 99,9% са ясни.

- Може ли да очакваме още някой да се присъедини към тази група?

- Възможно е да се присъедини още някой. На този етап нищо точно и сериозно няма.

- Ваня Джаферович и бразилският футболист ще пътуват ли с отбора?

- Да. И двамата ще бъдат на лагера.

- Доста се изписа през последните дни. Как стоят нещата с Тодор Христов?

- Тодор Христов е в София. Днес е минал прегледи, провел е тренировка. Уговорени са някои параметри, но все още нямаме окончателно решение от страна на ЦСКА. Към този момент нещата не са финализирани. Финализирани ще бъдат нещата в момента в който бъдат преведени всички пари. До тогава Тодор Христов е наш футболист.

- Но вероятно той ще изкара един лагер с ЦСКА…

- Не знам.

- Последно да кажете няколко думи за новите имена, които привлякохме в състава. Оптимист ли сте за пролетта с оглед програмата, и четирите софийски тима идват в Стара Загора, а Берое е на 5 точки от зона „Лига Европа”?

- Аз специално съм оптимист. Мисля, че ако 2-3 човека от новите заиграят като титуляри ще бъде много добре за нас