Новото попълнение на ЦСКА Тодор Христов мина тази сутрин медицински изследвания и до края на деня официално трябва да подпише своя договор с „червените”. Футболистът идва от Берое, като вчера проведе последната си тренировка в Стара Загора. Христов даде първото си интервю, след пристигането в София, малко след края на функционалните изследвания.

„Изключително съм доволен от това, което се случва. Всеки един човек в живота си има цели, които иска да постигне. Радвам се, че съм тук. Мисля, че медицинските тестове минаха нормално. Все още не съм подписал официално, но и това ще стане вероятно до края на деня. Има някои детайли, които трябва да уточним, но не мисля, че ще има проблеми. Реално за интерес от ЦСКА разбрах преди няколко дни. Нещата станаха доста бързичко и неочаквано за мен, за което се радвам. Разбира се, че съм се замислил когато получих офертата. Тези неща са важни за развитието на един млад футболист и съм взел правилното решение”, каза Христов.

Лявото крило благодари на хората, които остави в Стара Загора. „Искам да използвам случая да благодаря всички от Берое. Ръководство, треньори, съотборници и публика”, заяви футболистът.

Тодор Христов коментира и ситуацията около конкуренцията в ЦСКА. „Конкуренцията в ЦСКА е по-сериозна, но не си мислете, че в Берое е било лесно. Не ме е страх от конкуренцията. Професията ми е такава, че ако се страхувам от нещо, няма как да успея. Ще дам всичко от себе си пък каквото стане. Все още не съм говорил с треньора Милен Радуканов. Мисля, че ще покажа каквото трябва, за да остана в ЦСКА. Клаузите по договора са неща между двата клуба, аз трябва да си гледам моята работа”, заяви Христов.

Той разкри, че няма любим български отбор, но след като защитава цветовете на ЦСКА трябва да е професионалист.

„Моментното състояние на ЦСКА не мисля, че е това, което трябва да бъде. Събрали сме се тук, за да поставим отбора, където му е мястото. Мисля, че ще успеем. Мачът с Левски е идеален повод, за да празнуваме след него. Това е дербито на България. Независимо кой в каква форма се намира, това е мачът. Надявам се да зарадваме публиката още в първия кръг”, завърши Тодор Христов.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!