Два сериозни сблъсъка предстоят за феновете на българския футбол в програмата на А група. Четвъртият кръг на новия сезон се затваря с битките, които може да определят новия лидер и новия отбор на дъното в елита на България.

От 17:30 часа започва битката, която може да изведе начело на класирането нов тим. Славия и Берое се срещат на стадиона в "Овча купел", а победителят ще посрещне петия кръг като лидер в подреждането.

Този интересен сблъсък можете да проследите директно в ефира на Diema Sport 2, както и с картина на нашата платформа Gong Play. Можете да го слушате в ефира на Дарик радио, както и да го проследите минута по минута в Gong.bg.

Двата тима са без сериозни проблеми преди сблъсъка помежду си. За "белите" единствено ще липсва Костадин Дяков, но пък се очаква дебют да направи последното ново попълнение Пламен Крачунов, който за последно игра в ЦСКА.

Старозагорци пък се доказаха като един от най-тежките противници за столичния си опонент в последните години, а треньорът им Петър Хубчев е бил начело и на Славия, макар и преди десет години, така че познава добре обстановката на "Овча купел".

Неговият тим има седем точки от началото на сезона, като не успя единствено да победи досега новака Монтана. Ако победи в София, ще излезе на върха. При равенство обаче, лидер остава Литекс заради по-добрата си голова разлика при осем точки актив. Славия е с шест пункта и също при победа ще се озове на върха.

Но освен в челото, интересни емоции предстоят и на дъното на класирането. Там се срещат последният Пирин и предпоследният Ботев в Благоевград, за да определят "фенера" на подреждането след четвъртия кръг.

Мачът е от 20:00 часа и ще бъде излъчван директно по Diema, с картина на нашата платформа Gong Play, на честотите на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg.

"Орлетата" се представят доста добре от началото на сезона, но са преследвани от сериозен малшанс и затова все още имат само една точка в актива си. Тя дойде в първия кръг, когато в Благоевград направиха злощастно равенство с Черно море. Тогава "моряците" изравниха в последните секунди.

Наставникът Неделчо Матушев вече беше подложен на критики от феновете за резултатите, но получи картбланш за работа. Все пак и той ще иска да се докаже и да завоюва първи успех начело на тима.

Ботев е само позиция по-нагоре със своите две точки. "Канарчетата" също са без победа, като стигнаха до два хикса в дербитата у дома с Левски и Локомотив Пловдив, а извън Коматево станаха за срам в Монтана след поражение с 0:6 от новака.

Със сигурност момчетата на Ермин Шиляк няма да искат този развой да се повтори и при гостуването на другия новак, особено предвид факта, че загуба в Благоеврад ще ги зактови на дъното.