Старши треньорът на Пирин Неделчо Матушев съобщи на пресконференцията преди мача с Ботев Пловдив, че се надява отборът му най-после да спечели първа победа тази неделя.

„Смятам, че играем добре, създаваме поне по три чисти голови положения на мач. Не ни достига самочувствие и концентрация пред гола“, коментира наставникът на „орлетата“.

Според него до последно под въпрос за мача ще бъдат Димитър Благов, Емил Виячки и Александър Башлиев. Тримата вече тренират наравно със съотборниците си. Благов обаче има да наваксва с подготовката и ще бъде готов за игра в началото на септември. За Башлиев и Виячки ще се решава в последния момент.

Старши треньорът даде да се разбере, че много по-назад с подготовката е Еденилсон Бергонси и той в никакъв случай не е готов да започне като титуляр за Пирин.

Късно снощи пък Матушев се е срещнал и с привържениците на Пирин, като срещата е минала много конструктивно.

За това свидетелства и декларацията, с която феновете на отбора подкрепиха и него и „орлетата“.

За съжаление много бавно върви предварителната продажба на билети, като до момента са продадени едва около 20 билета. От ръководството на клуба призоваха още веднъж феновете да си купят по-рано билети и по възможност да идват на стадиона поне 20 минути преди срещата.

Двубоят Пирин - Ботев е в неделя от 20.00 ч. и ще го следим минута по минута в Gong.bg, пряко с картина по Diema и в платформата Gong Play, както и по Дарик радио.