Българският футболен съюз излезе с официална декларация, в която се казва, че вината за провалената картотека на играча на ЦСКА Фелипе Машадо е изцяло по вина на „червения” клуб, а не какво бе заявено от ръководството на „армейците”, че отговорността е на централата.

Ето и цялата информация, която бе поместена на официалния сайт на БФС:

Българският футболен съюз категорично отхвърля отправените му обвинения в български медии от служители на ЦСКА за провалената картотека в УЕФА на футболиста на ЦСКА Фелипе Машадо и приема твърденията им като откровени лъжи и опит БФС открито да бъде злепоставян пред спортната общественост у нас.

В ЦСКА са наясно за причината, поради която футболистът Машадо не е бил картотекиран за срещите с френския Тулуза в турнира за Купата на УЕФА и знаят много добре, че администрацията на БФС не е съпричастна по случая.

БФС заявява най-отговорно пред обществеността у нас, че след 17 август 2007 г., датата на получаване в БФС (от Португалската футболна федерация) на състезателната карта на Фелипе Машадо, така наречената “жълта карта”, до днешна дата предложение в БФС от ЦСКА за картотекирането на този футболист в УЕФА не е правено. Поради това вината по случая изцяло трябва да се търси в ЦСКА.