Босът на Левски Тодор Батков сподели откровено, че положението в Левски е деликатно от гледна точка на финанси. Собственикът на контролния пакет акции в клуба бе гост в сутрешния блок на БНТ, където коментира предстоящите тази вечер чествания на вековния „син“ юбилей.

„Много са моментите в годините – класирането за Шампионската лига преди вече доста години, голът на Мариян Огнянов. Иначе от негативна гледна точка, загубата на титлата през май миналата година, събличането на Ивайло Петев“, сподели спомените си за начало Батков.

„Важно е да подчертаем, че за първи път от толкова време привържениците направиха нещо голямо с малка логистична помощ от клуба. Щом привържениците успяха да се обединят и да свършат толкова работа...“, продължи босът.

„Аз искам да съобщя, че в рамките на увеличаването на капитала, чрез капитализиране на задължения на клуба към мои фирми, мисля да предоставя на привържениците поне 10 или 15 процента от акциите“, сподели намеренията си Батков.

„Идеята на ЦСКА бе добра, но не беше успешен опитът, който направиха. Може би по този начин публично предлагане може да е успешно, когато отборът е стабилен. Има и други форми, една от тях е тръст на привържениците. Такъв направиха и феновете на Левски. Идеята е подобна“, коментира адвокатът.

„Финансовото състояние на Левски не е цветущо. Хоризонтът е мътен. Имаме забавяне в първия отбор на една месечна заплата с 8 дни. Има 300-400 хиляди лева за реализирани вече трансфери. Проблемът е това, което предстои. Георги Иванов стартира работа, преговаряме за освобождаване на някои играчи, които са скъпоплатени. Но тук става дума за компенсации. Не искам да споменавам имена. Положението е умерено напрегнато и леко оптимистично. Днешната еуфория обаче показва, че Левски е жив. Освен това ни кара да вярваме, че феновете ще могат да помагат в умерени граници и занапред“, изрази мнение Батков.

„В двете ни академии обучаваме около 500-600 футболисти. Това е голямо предизвикателство. Но акцент искам да поставя върху подобряване на базата. От МВР ни питаха дали все още искаме базата на Раковски – ние своевременно дадохме положителен отговор. Предвиждаме изкуствен терен за там, както и ремонт на този на Герена, с подобряване на трибуните и козирка“.

„Съжалявам, че няма да играем юбилейния си мач на „Георги Аспарухов“, но станалото-станало“.

„Аз съм един от работилите за въвеждането на финансовия феърплей и за зла участ попаднахме под удара му. От какво дойде това – от там, че аз и Иво Тонев бяхме на среща с голяма руска фирма на 13-и декември 2012-а година, аз им казах, че ще им дам 30% от акциите на клуба, за да се прегърнем и да работим заедно, но не се получи и така попаднахме в тази графа“.

„Годината бе потресаваща, но разбрахме, че трябва да залагаме на наши кадри, със сърца, които се раздава, и двама-трима чужденци към тях“, анализира Батков.

„Поздравявам всички левскари – Левски го е имало, има и ще го има“, завърши Тодор Батков.