Генералният секретар на Локомотив Пловдив Атанас Узунов бе изключително потресен от новината за смъртта на президента на клуба Александър Тасев.

„Първоначално приехме информацията като шега, бяхме се събрали аз, Христо Бонев и други служители на клуба на обяд, когато ни изненадаха с новината. Първоначално не повярвахме, и не виждахме защо трябваше да стане това нещо. Опитах да звънна на телефона на г-н Тасев, защото тогава се знаеше, че е неговият автомобил, но не се знаеше самоличността му. Телефонът му даваше свободно. Същото бе и когато Христо Бонев се опита да му звънне. В крайна сметка новината се потвърди и потресе всички,” обясни Узунов.„Не знаем как ще реагираме, как ще излезем от тази ситуация. Определено нямаше никакви индикации у г-н Тасев за подобно нещо. Не знам как стоят нещата с бизнес делата му, и не ме е интересувало. Явно някъде е нарушил правилата на бизнес делата, или някой смята, че ги е нарушил.”

Узунов добави: „За два часа каквото и да коментираме, Локомотив го е имало и ще го има. Единственото радостно нещо е, че първенството свършва след две седмици и ще имаме възможност да работим, без да сме притеснени от мачовете. Г-н Тасев успя, за времето в което бе президент, да намери фирми и спонсори, които да финансират клуба, но рекламодателите са си рекламодатели. Когато няма едно здраво и стабилно ръководство, клубът не е клуб. Ще опитаме да направим това което е било, да бъде.”

Относно възможността мачът между Локомотив Пд и Левски от следващия кръг на А група за бъде отложен, Узунов заяви: „Разговаряхме с ръководството на футболния съюз, че ще направим всичко възможно да почетем г-н Тасев. Според мен трябва да се наруши наредбата на БФС последните три кръга да се играят в един и същи ден и час.”