Президентът на Локомотив Пловдив Александър Тасев е застрелян в столичния квартал „Бояна” около 11 часа, научи Дарик радио. Трупът на боса е намерен в автомобил "Мерцедес", намиращ се на улица „Севастократор Калоян”.

Александър Тасев пое издръжката на Локомотив преди година, след като измъкна отбора от кризата, в която бе изпаднал пловдивският тим.

Това се случва само две години след смъртта на предишния собственик на Локомотив Георги Илиев, който бе застрелян през лятото на 2005 година.

 

На мястото на инцидента в момента са заместник градският прокурор на София Роман Василев и началникът на отдел "Убийства" в столичната дирекция на полицията - Ивайло Спиридонов.

 

Убитият президент на Локомотив Пловдив Александър Здравков Тасев е роден на 22 октомври 1961 година. Той е женен с две деца. Тасев бе известен и с прякора си Остап.

 

Той бе известен като най-големия изкупвач и износител на череши в България. Тасев притежаваше съвместен бизнес с бившия волейболен национал Любо Ганев. Двамата управляват верига от метан-станции. За откриването на първата им метан-станция в Югозападна България през 2004 година в Кюстендил пристига лично министърът на енергетиката в правителството на Симеон Сакскобургготски Милко Ковачев.

 

През 1997 година Александър Тасев участва в изборите за народни представители за 38-мото Народно събрание. Той е водач на листата на партията на Жорж Ганчев Български бизнес блок (БББ). Тасев събира 6,58% от гласовете, но не успява да влезе в парламента. Той е участвал и на местните избори в Кюстендил през 1995 година от листата на същата партия.

 

Александър Тасев е завършил математика в Университета за национално и световно стопанство. Той е бил участник във фирми занимаващи се с газоснабдяване, транспорт, строителство, вериги магазини, туризъм, обувната и мебелната промишленост, недвижими имоти.