Нападателят на Литекс Данило Асприля е под въпрос за двубоя с Лудогорец в неделя от 20.00 часа. Колумбиецът едва от вчера е подновил тренировките със съотборниците си след контузията, получена в мача с Берое. Това съобщи старши треньорът на тима Красимир Балъков. Той допълни, че едва в последния момент ще стане ясно дали Асприля ще започне като титуляр в Разград. Балъков каза още, че срещата с шампионите пропуска Кирил Десподов, който от две седмици се възстановява от травма. 

"Отиваме в Разград с единствената мисъл да се представим по най-добрия начин, да покажем характер. Каквото и да вземеш от Разград винаги е добре. Лудогорец е един много качествен и стойностен отбор с много добри футболисти и това, че в последните мачове вкарват по-малко голове не означава нищо. Ние знаем, че срещу тях можеш да вземем нещо, ако не правим индивидуални грешки, които да не са от решаващо значение. Ние също не вкарваме много голове, но плейофите, с тяхната важност, дават много психология в тези мачове и отборите не искат да рискуват. Освен това и силите са много изравнени. Ние отиваме обаче в Разград да играем футбол и да покажем друго лице", каза Балъков. 

Специалистът изрази недоволство от обявената за следващите няколко кръга програма на първенството. "Изобщо не сме доволни от тази програма, както е направена, и аз ще потърся БФС, за да изчистим някои неща, защото сме ощетени много. Мачът ни с Берое например е в сряда, а другите отбори играят петък, събота и неделя. Само няколко дни след този двубой приемаме Лудогорец в мач, който може да се окаже решаващ в битката за евротурнирите. Преди срещата с Берое ни се очертават 12 дни пауза", каза Балъков./БТА

Двубоят между Лудогоец и Литекс е в неделя, от 20.00 часа и ще може да го проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.