Старши треньорът на ЦСКА Йоан Андоне определи темпото на отбора в неговия официален дебют като добро. Според него при резултат 3:0 на почивката, ситуацията е щяла да бъде различна.

Според румънеца „армейците” не са се отпуснали, но лошият терен не е позволил на футболистите да задържат топката. Все пак той каза, че не трябва да се допускат такива неща при резултат 3:0.

„За първи мач добро темпо, теренът беше много лош, не беше хубав, за да направим един спектакъл. При 3:0 щеше да бъде друго положението на полувремето и щяхме да стоим по друг начин. Локомотив направи добър мач, създадоха ни проблеми, но това е футболът и затова е интересен”, заяви Андоне.

„Нямаше отпускане, опитахме се да играем 100%, но теренът е лош и не можахме да задържим топката”, обясни румънецът.

Спецът коментира и двете дузпи, дадени на Локомотив Пловдив: „Според мен едната дузпа я имаше, другата не. Първата е 100%-ова, но втората първо има засада, а после Панку избива топката. Това е коментарът ми за головете. Като за първи мач на този тежък терен бе трудно. Локомотив не създаде проблеми, играха с дълги пасове към нападателите. Резултатът можеше да е 5:2 за нас или 3:3. Има все още неща, върху които работим. Доволен съм от трите точки, но не трябва да допускаш да се случват такива неща при 3:0”.

Относно липсата на Иван Иванов и Иван Стоянов, специалистът коментира: „Липсват, но имаме достатъчно добри играчи, които да ги заместят. Ще бъде по-тежко без тях, но пак можем да станем шампиони. Ние не можем да направим нищо, най-важното е, че в отбора ще бъде много по-спокойно и ще имаме спокойствие от финансова гледна точка”.

„И двете агитки бяха много добри, в Румъния рядко толкова хора ходят при гостуване, но нашите фенове бяха много по-добри и ни подкрепяха”, допълни Андоне.