ЦСКА победи с 3:2 Локомотив Пловдив и започна с победа пролетния полусезон в българското първенство. „Червените” имаха шанс да вкарат и повече на тотално объркания гостуващ тим, но накрая можеха и да се простят с трите точки. Двубоят на стадион „Българска армия” бе интересен от първата до последната минута, и не остави малкото фенове по трибуните да скучаят.

Локомотив Пд стартира по-добре мача, като за първите 15 минути имаше възможности да накаже своя съперник. „Смърфовете” бяха натикали ЦСКА в неговата половина, но това не продължи дълго. Противно на случващото се на терена, в 15-та минута домакините откриха резултата. Защитата на Локомотив остави Панку да стреля от ъгъла на вратарското поле, Акалски изби лошо, и непокрития Руи Мигел от границата на малкия пеналт заби с лекота топката във вратата му.

Оттук нещата тръгнаха много на зле за „черно-белите” от Пловдив. В 28-та минута резултатът бе увеличен, след центриране на Румен Трифонов отляво и ужасна грешка на Бенжалюн и Акалски, която позволи на Руи Мигел да вкара втори гол, от два-три метра. Шест минути по-късно Данчо Минев центрира отдясно, и играещият страхотно Даниел Панку увенча представянето си с гол. Румънецът от трудна позиция протегна крак и се разписа под плонжа на Акалски. Така след 34 минути ЦСКА вече водеше с 3:0, и гледаше спокойно на нещата.

Между двата гола на „червените” Наджи Шенсой направи първата си смяна, очевидно ядосан от играта на своите. Той пусна Здравко Лазаров за Петър Кюмюрджиев, и направи по-офанзивна своята схема. Шенсой бе едно от любопитните за гледане неща на стадиона, като не спря да подскача, ръкомаха и тича нагоре-надолу по тъча. След влизането на Лазаров, Локомотив получи третия гол, но в 37-та минута успя да върне един. Това се случи от дузпа, отсъдена за нарушение на Игор Митрески срещу Гара Дембеле, а Здравко Лазаров бе точен от бялата точка. Още в 42-та минута Шенсой използва и втора смяна, пускайки Георги Чиликов на мястото на Чипев.

През второто полувреме Локомотив получи възможност да изпълни и втора дузпа, за нарушение на Даниел Панку. Отново Лазаров изпълни, намали до 3:2 и така върна интригата до края. Последваха силни минути за ЦСКА, и пропуски на Румен Трифонов и Спас Делев. Около 80-та минута Локо Пд имаше няколко възможности за изравняване, като при най-чистата Йордан Тодоров стреля от ъгъла на вратарското поле, и само вещата намеса на Здравко Чавдаров спаси ЦСКА. В заключителните пет минути домакините удариха греда, чрез Панку, а Спас Делев се отличи с още един пропуск пред твърде колебливия Акалски.

Реферът Станислав Тодоров също се показа в мача – вдигна 10 жълти картона и отсъди две дузпи, макар и да не повлия за крайния резултат от срещата.