Деклариралият амбиции за място в Европа отбор на Черноморец Бургас не успя да победи у дома бойките новаци от Академик София в мач от първия кръг на А група, завършил с равенство 0:0.

За студентите точката може да се смята за подвиг, още повече с оглед на факта, че в тимовия си лист имаха записани само 15 играчи, вместо обичайните 18, като липсваше и звездата на тима Владимир Манчев. Небесносините успяха да играят относително равностойно срещу домакините и с нищо не показаха, че са дебютанти в елита.

През първото полувреме двата отбора си размениха по едно чисто положение, а гол на Адриан Фернандес от акулите не бе зачетен заради засада. Черноморец пък залагаше на центрирания, които не бяха проблем за високата отбрана на гостите.

В 22-ата Академик изпусна своя шанс за попадение. Иван Иванов центрира от пряк свободен удар, в наказателното поле непокрит негов съотборник засече с глава, но топката мина встрани от вратата.

В 37-ата Орлин Старокин центрира добре към Георги Андонов, той от седем метра с глава би в аут, пропускайки да даде преднина на домакините.

Красимир Балъков видимо не бе доволен от видяното през първото полувреме и направи смяна в бургаския тим още на почивката, като замени Марсио Нуньо с Педриня.

Черноморец продължи да бъде по-активният отбор и през втората част, но отново не успя да установи желаното от Балъков сериозно надмощие.

Педриня се включи добре и в 71-ата минута стреля опасно от пряк свободен удар от 22 метра, а топката рикошира, но вратарят Емил Михайлов боксира мощния шут.

В 81-ата минута влезлия току що Едис Селимински подаде опасно успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник, който да засече в мрежата.

Секунди по-късно Педриня би опасно от границата на наказателното поле в аут. Пред бразилеца се откри и последния шанс за домакините в 95-ата минута на мача, но неговият шут от дъгата бе избит и излезе в аут.

След нулевото равенство на стадион Лазур в Бургас Черноморец и Академик София делят 8-9-о място в А група след първия кръг. Във втория акулите имат тежко гостуване на ЦСКА, докато студентите посрещат на стадион Славия друг новак - Видима-Раковски Севлиево.