В петък от 10:00 часа ще започне пласирането на безплатните билети за мача между Черноморец Бургас и Академик София, който ще се играе в понеделник от 21 часа на стадион Лазур.

Желаещите могат да се снабдят с талони за вход от две познати и едно ново място. Познатите са каса №1 на стадион „Лазур” (до феншопа) и в хотел „България”, а новото ще бъде от импровизирана каса в близост до сградата на общината.

Разширява се и периметърът на действие на талисмана Шарки. Освен в Бургас, той ще раздава безплатни билети и в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, Поморие и Равда, където сега има много туристи.

За пореден път зрителите се призовават да идват на стадиона поне 30 минути преди началния съдийски сигнал, за да станат свидетели на програмата преди мача.

В същото време става ясно, че „Бургасбус” и Община Бургас са откликнали на молбата на Черноморец да отпуснат допълнителни автобуси след мачовете на стадион Лазур през август.

Домакинствата на акулите през този месец започват от 21 часа и зрителите ще бъдат затруднени да хванат последните рейсове, които тръгват по график в 23 часа от началните спирки.

Затова от „Бургасбус” ще пуснат по още един допълнителен курс след 23 ч, за да могат хората да се придвижат до домовете си. Извънредните автобуси ще пътуват по линиите с номера 211, 12 и 12-А.