Красимир Балъков и воденият от него „Черноморец” Бургас са готови да се започнат есенния полусезон с основната цел да спечелят квота за евротурнирите догодина.

Мениджърът на „акулите” оповести, че изискванията към играчите му ще бъдат много по-големи от миналото първенство и дръзналите да действат непрофесионално ще изпитат цялата му строгост.

Балъков призна, че ще защитава тотално своите футболисти от некоректни медии, които се опитват да разбиват микроклимата в отбора с информации, присъщи на „жълтата преса”.

„Черноморец” ще се изправи в понеделник на стадион „Лазур” в Бургас срещу „Академик” София без контузени играчи, с добре проведена предсезонна подготовка, с балансиран бюджет, с фиксирани стимули за изпълнени задачи и с готовност да постави началото на един поход към евротурнирите - обобщи накратко предстартовите настроения в съблекалнята на „акулите” Красимир Балъков.

През това първенство първодивизионният бургаски клуб се заканва да сведе до минимум загубените точки срещу отбори от долната половина на таблицата за класиране.

„Само Габриел Атц не е възстановен, всички други са здрави. На всяка позиция разполагаме с по двама равностойни изпълнители. С привличането на 4-мата нови футболисти това лято засилихме конкуренцията и няма да се притесняваме като миналия сезон, когато имахме много контузии и червени картони”, каза Балъков.

„Първият мач винаги крие неизвестности, но ние сме готови и физически, и психически да започнем с победа срещу „Академик”. Тази година ще изисквам три пъти повече от футболистите. Както обаче ще изисквам повече от тях, така и ще ги браня тотално от некоректни спекулации”, заяви Краси Балъков и за пореден път посочи, че целта пред отбора този сезон ще бъде класиране за евротурнирите.

Като основни съперници мениджърът посочи „Литекс”, ЦСКА и „Левски”. „Ще се мъчим да изместим някой от тях от върха, но миналата година не загубихме толкова точки от големите отбори, колкото от на пръв поглед по-малките. Затова сега във всеки мач ще излизаме с пределна концентрация и нагласа за победа”, коментира Балъков.

Запитан за някои негативни писания за клуба, той отрече, че имат отрицателно влияние върху колектива. „Писанията няма да се отразят на сплотеността ни. Не ни интересува какво се пише по вестниците. С момчетата сме се разбрали, че най-добрият отговор можем да дадем на зеления терен”, завърши мениджърът на „Черноморец” Бургас.

Той за пореден път покани всички привърженици на футбола от Бургас, както и десетките хиляди, почиващи по българското Черноморие, да дойдат на стадиона и да преживеят футболната емоция на стадиона.